Overal leven in de brouwerij.

on vrijdag 20 augustus 2021




In het boshuis is het de hele zomer één en al leven in de brouwerij geweest. Mieren bouwden nesten onder en achter de kozijnen, spinnen woven gebroederlijk (of gezusterlijk) naast elkaar door het hele gebouw hun webben, met lange draden van web naar web. Om gezellig bij elkaar op bezoek te kunnen.


Pissebedden plantten zich voort onder de deurmatten en in de vensterbanken. Hele pissensteden werden er aangelegd, met talloze generaties. En muizen vraten zich een weg door de doosjes met rozijntjes, die ik in de kist met 'knutsels voor kinderen' bewaarde. Er was geen enkele rozijn meer te bekennen, en toen zijn ze ook maar aan de kleurplaten begonnen.


En ondertussen, van het zoldertje, kwam de ontieglijke stank van die marters. Wel eens geroken? Nee? Nou, wees maar blij!


 







Dat zoldertje, dat was dus vanwege die stank (waar komt het toch vandaan?) opengebroken door de heren van Staatsbosbeheer, waarvan het pand is. En ze hebben (denk ik) (hóóp ik) die marters verjaagd. Maar ze hebben het zoldertje om de een of andere reden niet weer dichtgetimmerd.


En nu vallen er dus steeds keuteltjes en spinrag en viezigheid omlaag, de keuken in. Die vloer joh ..... je wist niet wat je zag! Nou, eigenlijk zag je helemaal geen vloer meer. Alleen maar een korst vuiligheid.







Dus, wij vermaakten ons wel, vanmorgen, Lia en ik. Haha ja wij vermaakten ons zeker. De ochtend vlóóg om!😄





 

Gelukkig is het maar een klein gebouwtje. En hebben we niet in de hoekjes gekeken. Maar enfin, het is weer toonbaar allemaal. Morgen laat ik wel een totaalplaatje zien.


Tot dan!



3 reacties:

Lies zei

Twee toffe dames die het weer eens doen!
Lie(f)s.

R's Rue zei

Very cool.
www.rsrue.blogspot.com

Willem zei

In Drenthe, en ik neem aan niet alleen daar, kennen ze de uitdrukking "stinken als een ulk". Een ulk is de Nedersaksische benaming voor een bunzing en de bunzing is weer verwant aan een marter. Misschien dat deze 'cirkelredenering' een beetje verklaart waarom ook de lucht van marters als stank ervaren wordt. Bovendien schijnen marters hun prooi mee te nemen naar hun nest en ze schijnen geen GFT-bakje te hebben dat met enige regelmaat geleegd wordt.
En dat het plafond niet niet weer dichtgetimmerd is, maakt ook de weg vrij voor creatieve oplossingen a la de jaren '60. Toen kwamen we ook bijeen in soms bepaald obscure ruimtes waar vis- en/of camouflagenetten aan het plafond hingen met weinig adequate verlichting. Zo kun je een dekzeil aan het plafond nieten en dat 'versieren' met allerlei zaken die bij het thema van de wandeling horen. Er zal in ieder geval iets afgedekt moeten worden, wil je voorkomen dat de bezoekers geconfronteerd worden met ongewenst stof en andere ongerechtigheid.