Houten tegels

on zaterdag 17 januari 2015Een van de leukste dingen aan een blog .... zijn de reacties! Hier op het blog en in de mail. Al die grappige, meelevende en herkenbare reacties, ik geniet daar enorm van. Ook komen er heel veel tips langs, voor recepten, voor goeie boeken, websites, andere informatie. Door die reacties kan ik weer aan het zoeken en uitproberen, en komt er steeds meer kennis hier op het blog terecht! Mooie manier van delen! Dank jullie wel!

Ook heb ik pakketjes gehad, vaak met zaden, soms andere kadootjes of boeken. Dingen die ik soms zelf hou, en soms weer doorgeef.

En vorige week ... was er een leuke email van een mevrouw uit Bussum, die aanbood dat ik een stapel hardhouten terrastegels, van haar zus en zwager in Zaandam, wel mocht komen ophalen. Die tegels hadden ze over, en ze wilden ze wel aan mij overdoen, om een tweede leven te krijgen op Moeskers Moestuin! Nou daar gingen Paul en ik vanochtend met de auto naar Zaandam. Daar komen we nooit eigenlijk, die kant op. Gooimeer, met op de achtergrond Almere

Amsterdam Noord

In tien minuten hadden Paul en Marcel de tegels in de achterbak geladen. Mooie schone tegels, die nog jaren meekunnen. Wat leuk dat mensen die je helemaal niet kent, en ook nooit meer zal zien waarschijnlijk, je dat zo maar gunnen. Dat is toch wel hartverwarmend, dat dat ook nog gewoon is in ons landje. Soms denk je wel es bij alle krantenberichten dat er alleen maar ellende is. Nou niet dus. Op kleine schaal zijn mensen vaak veel moois aan het doen!

Met die 15 vierkante meter terrastegels reden we terug naar Bussum. Héél erg bedankt Wil en Marcel! En Adri ook natuurlijk!
Ja en dan jeuken mijn handen. Net een kind met een nieuwe blokkendoos. Wat zal ik doen met die tegels? Nou, een pad lijkt me wel wat.

Ik heb nu wel overal paadjes gemaakt, maar de ervaring is dat zodra het groen weer gaat groeien, in maart, dat mijn paden dan meteen worden overwoekerd. Met deze tegels kan ik het onkruid voor een groot deel onderdrukken!

Een pad langs de wildernis. En een pad achter de vijver langs. Kan ik overal ook makkelijk met de kruiwagen bij.

Daar gaan de eerste tegels. Het leek mij wel mooi om die tegels met de strepen in de lengte te leggen. Zodat je een effect krijgt van 'lang', als je zo'n pad ziet denk je ... hee .... dat gaat ergens heen

waarheen?
Maar dat was een beetje erg dom. Die strepen in de lengte leggen. Twee stappen op het pad en whoetsjjjj... daar ging ik onderuit. Nou ja bijna. O ja, die strepen hebben natuurlijk een functie. Het is bedoeld als anti-slip! :D

Nou dan gaan ze in de breedte!


Zo'n pad kan geen kwaad voor de ondergrond en de insecten. Want de tegels sluiten de bodem niet af. Er zitten kieren tussen waardoor er water en lucht doorheen kan. Zelf zou ik er nooit op gekomen zijn om paden te maken van hardhouten tegels, maar nu ze er liggen ... is het perfect.

Scheelt mij een hele hoop wieden straks! Ook ontstaan onder de tegels hier en daar holtes, ik heb het namelijk niet allemaal afgevlakt. Daardoor wiebelt het hier en daar nog een beetje. Maar daardoor is er ook ruimte voor holletjes voor kleine zoogdieren. Leuk, een paddenpad!

Nou dat was het vandaag. Verder geen tuinnieuws. Ja alleen dat het aarzelende krokusje weer iets verder is opengegaan. En dat de bijen weer heel aktief waren.9 reacties:

Es zei

Wat herkenbaar je ervaringen over het bloggen, leuk! En wat tof van de tegels en zo snel al een bestemming, mooi! De krokussen bij jou zijn al en stuk verder dan hier. Wel veel sneeuwklokjes in de bloei hier....
X Es

Hannah Bos zei

Geweldig leuk hé, blogland! En wat leuk dat we meteen kunnen meegenieten van het resultaat!
Groet Hannah

Elisa M zei

Oh wat leuk, ik zou wel denken dat die tegels nog wel eens glibberig kunnen worden. Of niet?

Daphne Coers zei

Volg je nog steeds met heel veel plezier.
Wat lief zeg, die tegels!!!!!! Soms komen er zomaar opeens hele lieve mensen op je pad (hi hi, leuke woordspeling bij dit berichtje)
Wij gebruiken zulke tegels op de camping, ik zal je vertellen, daar ga je een hoop plezier van hebben!
Fijne zondag, groetjes, Daphne

Nicky zei

Geweldig, die tegels! En wat mooi geworden! Geniet van je mooie tuin!

Spiderwebz zei

Oh wat leuk! Pas wel op hoor, als ze nat zijn is het behoorlijk glibberig.

Marloes zei

Wat fijn dat er nog zulke lieve mensen bestaan, die zomaar nog bruikbare spullen aan een ander doorgeven voor een tweede leven! Het risico met houten tegels vind ik zelf wel dat ze - zoals je zelf ook al hebt ervaren - nogal glad kunnen worden. Ik had ze eerst ook in de tuin, maar zodra onze kleine vrij kon lopen heb ik ze vervangen voor een soort Ribdeck achtige tuintegels. Zijn totaal niet glad, en staan nog steeds erg mooi in de tuin! Wellicht een idee voor de toekomst?

Annemarie zei

Zo was ik 2 maanden geleden in Barcelona en heb ik van een oud vrouwtje de bekende bloemtegel van Barcelona gekregen. Ik vond ze namelijk zo leuk en wilde die ook in mijn tuin hebben. Toen ik weer terug was in Nederland, was ik opzoek gegaan naar een bijpassende tegel. Die had ik uiteindelijk gevonden bij W&B products.
Een week later zat ik in mijn eigen Barcelona tuin.

Dirk zei

Echt een heel leuk artikel! De houten tegels vind ik persoonlijk er gaaf. Ik vind dat jullie goed met de tegels zijn omgegaan en de tuin daardoor flink hebben opgeknapt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...