November

on zaterdag 1 november 2014
Schitterende maand. Nou ja, vandaag wel tenminste!
Begin november is er altijd een Fancy Fair in het kleine kerkje aan de Iepenlaan. Het leuke daarvan is dat je ook het mooie interieur van zo´n kerkje kan bekijken. En ... ze hebben altijd heel veel boeken. Reden voor de kinderen om daar niet meer met mij naar toe te gaan. ´Je staat toch alleen maar in oude boeken te kijken en met oude mensen te kletsen.´ Klopt. Maar gelukkig wilde Nicolette wel mee.


En het was druk! Fijn, want de opbrengst gaat natuurlijk naar goede doelen. Om tien uur waren er vooral senioren (en wij dus ook! :D) en later ook veel jonge gezinnen met kleine kinderen. Oude spulletjes zijn in de mode zeker.Nou had ik net een stapel boeken weggedaan en ik sleep ze net zo hard weer mee naar huis. Maar ja, voor het goeie doel he? ;)Mooi om te zien, al die voorbereiding en lekkere dingen die er zijn gebakken, door alle vrijwilligsters. Gemiddelde leeftijd 70 jaar schat ik zo. Wij voelden ons in elk geval piepjong!! :D:D

En op de tuin, een en al verrassingen .... Ewout was er aan het klussen, radio lekker hard aan .... ehhh... ja, dat gebeurt natuurlijk als je zo'n mooie plek creeert. Daar wil iedereen wel wezen!

En de andere verrassing .... de tarwe komt op!! GROOTS moment!!


7 reacties:

leonie zei

Oei, jammer dat je mooie rustige plekje verstoord wordt....

Daphne Coers zei

Kijken of mijn reactie nu wel geplaatst kan worden......

Daphne Coers zei

Jaaaaa, joehoeeeeeee, ik kan eindelijk reageren op je blog!
Ik probeerde steeds via de I-Pad te reageren, maar dat lukt niet.
Nu dus, via de computer wel.

Ik ben volger geworden van je blog, wat een leuke verhalen vertel jij en wat een uitdaging ben je aangegaan!!
Ik geniet erg, als ik hier langs kom, van alle verhalen en avonturen die je verteld.
Ik ben bij het begin begonnen en ben nu bij januari 2014.....nog een hoop berichtjes te lezen dus.

Ik had een vraagje, wij hebben gisteren hele lekkere pompoen soep gemaakt!! Nu hebben we de pitten bewaard, die willen we voor volgend jaar gaan gebruiken, zodat we pompoenen uit eigen tuin kunnen oogsten.
We hebben een stukje tuin over en daar willen we graag op gaan "moesen", voorzichtig aan, niet te moeilijk en lekker met de kinderen, dus niet teveel en zeker niet teveel gedoe (het moet wel overzichtelijk blijven, helemaal voor de kinderen, anders haken ze af.)
De pitten liggen nu te drogen op een keuken papiertje. Hoe kunnen we ze daarna het beste bewaren en wanneer kunnen we ze gaan zaaien?
Hoor graag van je, groetjes, Daphne.

PS: Ja, we weten dat de pompoenen veel ruimte vragen en de tuin gauw over woekeren, we hebben er een mooie plek voor hoor.

Elisa Meuwese zei

Oh wat heerlijk allemaal

Clarien Cornelisse zei

Fijn dat het gelukt is Daphne, ik moet daar es naar kijken, meer mensen kunnen niet reageren maar willen dat wel. De meeste reacties komen nu per email!

Je pompoenpitjes bewaren tot april, dan kun je ze voorzaaien. Als ze een paar blaadjes hebben kunnen ze naar buiten op een vruchtbaar plekje in de zon. En kijk gewoon weer mee volgend voorjaar!

Daphne Coers zei

Dank je voor je reactie.
Gaan we zeker doen, zo leuk (je schrijft zo leuk)
WB de reacties, kan ook komen omdat mensen geen Google+ hebben, of geen volger zijn van je blog.
Waarschijnlijk heb je bij je instellingen staan op wie kan reageren: "Alleen volgers"
Als je dat op "iedereen" zet kunnen ze waarschijnlijk wel reageren?!
Maar........ik heb dat op mijn blog ook een poosje gedaan en kreeg toen heel veel spam binnen, bah bah.
Kijk maar even wat je doet (bij mij lag het trouwens aan mijn I-Pad hoor!!)
Fijne maandag, groetjes, Dapgne

Thomas zei

Wat leuk om zo bezig te zijn in je eigen tuin. Als fervent teler van gewassen (@ Daphne: bijvoorbeeld ook pompoenen) in de achtertuin had ik plezier in je lezen en bekijken van je ervaringen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...