Luizenshampoo, gehoorapparaten en kukident.

on donderdag 6 november 2014

Mistig novemberweer ... de zon komt er niet meer doorheen vandaag ... hij staat té laag .. Nou geeft dat niet want zo hoort november ook te zijn. Nog nét geen vorst maar wel koud, dunne mistslierten, geen enkel briesje, het is stil, koud en vochtig.

Ja en dan gaan de boontjes dus rotten!
Onder al mijn tafels op de tuin hangen bossen bonen. Maar die drogen niet. Welnee die worden juist nat van dit weer. Die hangen daar rustigjes te beschimmelen.

Volgend jaar dus éérder zaaien die droogbonen, en vooral goed hoog hangen. De bonen in de kas zijn namelijk niet aan het schimmelen.

Nou ik haal alles onder de tafels vandaan en ga ze dan maar plukken. Dan kunnen ze mee naar huis en zien we daar wel hoe we ze droog krijgen.

En dan ... is er een probleem met de bakfiets. Ik wilde vandaag ook blad gaan verzamelen, maar de bakfiets staat op slot en de sleutel is weg. Wat nu? Meeslepen naar huis dan maar. Handje onder het zadel en daar ga ik met de bakfiets, wat een zwaar bakbeest is dat zeg. Elke 50 meter even stoppen. Ook nog die bonen en groente erin.

De bonen gaan op kranten in de bijkeuken. Daar lopen we elke dag langs, dus liggen ze goed in het zicht. Elke dag even omroeren en dan denk ik dat het nog wel zal drogen.Ja en zo langzamerhand schakel ik meer over op klussen binnenshuis. Want er zit niet alleen schimmel op de bonen. Het plafond boven de douche ziet er ook niet uit, dat wordt in de herfst ook altijd erger, als het niet meer goed opdroogt. Dus daar ook maar even schrobben. 

Ja en dan moet het medicijnkastje ook meteen maar even. En de rest van de badkamer. Het is altijd vooral een kwestie van veel weggooien bij mij. Hoe komt dat toch elke keer weer zo vol met onzindingen?
Waarom zijn er bijvoorbeeld 11 doosjes contactlenzen? In allemaal verschillende sterktes? En drie flessen anti-luis shampoo? We hebben al járen geen kind meer op de basisschool. Dus dat kan allemaal naar de Kringloop.

Zelfgemaakte medicinale siropen zijn er niet meer in ons medicijnkastje. De dennensiroop, de tijmsiroop, de amandelolie, de lavendelolie, alles weg .... das was einmal. Toen de kids nog klein waren.

Kun je zowaar sentimenteel worden van je medicijnkastje!! Maar ga maar na, dat kastje zegt heel veel over de levensfase waar je in zit! Nog even, en je ziet hier gehoorapparaten en kukident! :D:D

Nou als laatste dan toch weer even terug naar de groente! Want vanavond ... had ik een primeur! Voor het eerst lagen er op het bord vanavond alleen maar dingen uit de tuin! Aardappel, biet, herfstrapen, en koolsalade met ui. Zo mooi als je je buik kunt vullen met alleen maar tuin! 
Nou ja, botersausje en sladressing niet meegerekend dan!3 reacties:

Spaarmoeder! zei

Jammer van je bonen, maar binnen drogen ze vast beter. Heerlijk he even opruimen en fris maken! En genieten van je eigen eten, wat wil een mens toch nog meer?

Elisa Meuwese zei

Wat zonde van je bonen. Maar wat een bezigheid.

Clarien Cornelisse zei

Ja he? En ik heb de hoop nog niet opgegeven hoor met de boontjes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...