AAAAAARCH ...... een AARDRUPS!!

on dinsdag 11 maart 2014

Helaas ........ tegelijk met het mooie weer ...... komen ook de beestjes tevoorschijn!Hier zie je de aardrups. Dat is de larve van aan nachtvlinder. Hij ziet er onschuldig uit he? Maar dat is hij helaas niet! Hij leeft in de grond, en eet plantendelen. Wat hij bijvoorbeeld errug lekker vindt, is de wortelhals van een plant..

Dus, als je soms een keer een jong plantje vindt, dat los ligt van het wortelkluitje, dan heeft deze jongen dat waarschijnlijk gedaan.


als je hem aanraakt rolt hij zich op


Ik vond gisteren een sla plantje op het land, waarvan de blaadjes zielig los lagen. Toen ik ging graven, vond ik dus de aardrups. Gooi dit beestje altijd ver weg, of voer hem aan de kippen!!

Vandaag weer stage. Margriet mocht bedden maken met de trekker, op het nieuw stuk land. Een precisiewerkje. Net wat voor Margriet dus. 
En Tine en ik hebben gezaaid. Spinazie en raapstelen.


Ook een precisiewerkje!! Want er moeten negen rijen per bed, precies naast elkaar. En soms valt er ineens een hoopje zaad tegelijk uit de zaaier. Het is een oud beestje, die handzaaier, en af en toe heeft hij kuren.


hier komt dus een heel bosje spinazie tegelijk te groeien!

Vanaf deze week werk ik nog maar tot aan de lunch bij Land en Boschzigt. Op dinsdag en op woensdag. Daardoor kan ik de rest van de dag ook nog even aan het werk op Moeskers Moestuin. Daar is ook elke dag wel wat te doen.

Vanmiddag het knoflookbed gewied. EN een rijtje snijbiet gezaaid.
Snijbiet is makkelijk te kweken. En het is een groente waar je alle kanten mee uit kan. Roerbakken, in de quiche, in de salade. Als je een moestuin hebt, koop dan zeker een zakje snijbiet zaad. Het is ook in prachtige regenboogkleuren te krijgen. Maar zelf vind ik de gewone witte de lekkerste!

Als je hier al lang meeleest, dan herinner je je misschien, dat ik máánden geleden heel veel muntstekjes heb geplant...... 

Die munt die staat daar maar te wachten en te wachten, totdat er eindelijk es een bak voor gemaakt wordt. Maar ineens kraag ik de inval om een aantal muntplanten langs de vijver te planten.

Waarom niet? Munt kan enorm gaan woekeren, maar daar kan de vijver wel tegen! 

Dus........... HOPLA ........ zes muntplanten langs de vijver!!

Er zaten zelfs blauwe druifjes in de muntbakken!

En verder had ik nog bezoek op de tuin. Morgen ook. En zaterdag weer!! Gezellig! Ook levert dat leuke uitwisselingen op. Daarover later meer!2 reacties:

Leonie zei

Ik heb zojuist je site ontdekt, wat leuk! Ikzelf ga vanmiddag weer hard aan de slag op mijn moestuintje: er moet nog gespit worden....

Clarien Cornelisse zei

Succes! En denk aan je rug! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...