Bussumse Bermbende ... en een bank.

on woensdag 22 maart 2017
Plastic ..... hartstikke handig spul .... maar zo jammer dat het niet vergaat. En daarom ligt de hele planeet er bezaaid mee. De de zeeën ..... zwelgen in de plastic .... jaja we hebben er een mooi zootje van gemaakt.

Wij hebben hier thuis nog geen handige opbergplek voor plastic. Het ligt nu in een zeer onhandig mandje dat meteen vol zit. Daar moeten we nog wat op verzinnen, hoe we dat gaan doen hier met de afvalscheiding.
Maar goed. Over plastic, en ander zwerfvuil gesproken ... ik kreeg vandaag hele leuke berichten uit Bussum. Er is daar een groepje vrijwilligers, de BermBende, die deze week druk aan de slag is met zwerfvuil verzamelen.

Elke dag gaan ze twee uurtjes aan het prikken met van die stokken, en zo krijgen ze de hei en bossen rondom Bussum weer schoon. Geweldig!

Moet je kijken hierboven, achter Petra (die hier natuurlijk weer een leidende rol speelt als milieu aktiviste!) wat ze zo allemaal aan spullen vinden! Niet alleen vuilnis maar ook kleding en schoenen en weet ik wat!

Je kan toch zó een Kringloopwinkel beginnen! :D  Mensen gooien echt van alles weg!

Altijd lachen met Petra, die dan leuke foto's gaat maken van die bende. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar schoenen, een leeg zakje cannabis, een koptelefoon, een lege champagnefles en een mooie blauwe beha?

Je kan daar zó een leuke voorstelling van maken, wat zich daar op de hei heeft afgespeeld! ;-)

Haha die Bussumse BermBende, ze doen goed werk en ze hebben ook humor! In die spullen zien ze een verhaal!

Goed werk hoor. Jammer dat het hier zo druk is anders was ik een ochtendje komen meeprikken!

Hier thuis ..... kwam Hans Bekker langs om de schoorsteen af te maken. Het is nu een kwestie van een paar weken totdat de paardenstal af is.

Onze logee, Lente, doet daar allemaal niet moeilijk over ... zij heeft helemaal geen kachel nodig.

En vanochtend kwam Miriam weer langs. We hebben gaas gespannen voor de erwten en de capucijners.

En honderduit gekletst, en alle rogge gewied, die daar weer tussen die erwten groeit. Dat gaat het beste gewoon met het handje, nederig op de knietjes. Want die rogge zit verward in de erwten, dus dat moet je met beleid eruit trekken.
En verder zijn de voorgezaaide bietjes geplant. En de kolen zijn verspeend. Dat soort dingen. Ja vanaf nu is er elke dag wel wat te doen op de tuin. We kunnen er wel gaan wonen.


Tentje opzetten?

Nou dat is wat te vroeg, maar een bank hebben we wel alvast neergezet. Om hier je boterhammetje te eten.

Dus als je es voorbij komt bij mij op de tuin, loop dan door naar achteren. Om tien uur is er koffie, op de bank, lekker in de zon met je gezicht naar het oosten.
En 's avonds een glas wijn. Ook op die bank.
0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...