Blije dagen.

on vrijdag 11 maart 2016
Vandaag hadden we weer een tassendag!

Tassendagen .... is eigenlijk een understatement. Want we doen véél meer dan alleen maar tasjes maken. Natuurlijk is dat nog wel steeds de basis, stoffen tasjes maken van kringloop katoen, tegen de plastic soep. Maar al doende kom je ook op vele andere 'groene' ideeën.

Het is echt superleuk om zo lekker praktisch bezig te zijn, een minuscuul beetje bij te dragen aan de planeet, plannen te maken wat je nog meer kan doen, en nieuwe dingen leren van anderen. En het belangrijkste .... kletsen kletsen kletsen! 


Zoals Marjan dat zo mooi zei vandaag ... dit zijn blije dagen. Ze zei, ik krijg hier zoveel energie en inspiratie van, en word heel blij van dat samen aan iets werken, iets wat voor een ander bedoeld is.

En dat blije gevoel wat je krijgt is waardevol, en dat is ook 'goed voor het milieu'  ... want dat blije gevoel neem je mee en kun je weer doorgeven.

Met andere woorden ... we doen het ook voor ons zelf, deze tassendagen!En we hebben weer heel wat ideeën.

Ten eerste gaan we samenwerken met De Groenteclub. Die hebben een voorjaarsmarkt in juni, en daar gaan wij onze mooiste tasjes verkopen, voor een klein bedrag, om een soort van 'fondsje' op te bouwen voor onkosten. Met zo'n fondsje kun je weer veel kanten op.

Verder gaan we ook weer tassen weggeven, bij voorkeur aan mensen met weinig geld. Dus ... misschien via de voedselbank? Je doet zo'n leuk tasje, mooi verpakt, als kadootje in al die kratten, met een uitleg erbij hoe je zelf ook zo'n tasje kan maken. En wat simpele milieu tips. Want daar gaat het ook om natuurlijk.Kijk, Petra heeft vandaag van Marjan geleerd hoe ze een tas moet maken. Apetrots natuurlijk op haar eerste tas!

even de ondertiteling erbij ... 'als IK het kan dan kan iedereen het hoor!!!'

Betty heeft een heel stel mini tasjes gemaakt. Die zijn bedoeld, om er zadenpakketjes in te stoppen, want die willen we ook uitdelen. Met een flyer erbij, hoe je van je tuin weer vruchtbare aarde kan maken, met bijen en vlinders erin en met héél veel bloemen.

Je tuin weer omtoveren tot een prachtige natuurlijke plek ......... maar ja .... we moeten nu dus nog wel even achter bloemenzaden aan, en een stuk of paar honderd papieren pakketjes vouwen, héél veel van die kleine stoffen tasjes nog maken, en dan ergens half april gaan we die uitdelen.

Nou dat worden nog heel wat blije dagen dus!! :D:D


Ik hoop natuurlijk met dit soort blogjes om jullie aan te steken om ook zoiets te gaan doen. Leuke vrolijke dingen maken die je weinig of niks kosten. En die uitdelen. En tips erbij geven voor milieu en duurzaamheid.

Of gewoon alleen maar uitdelen en mensen blij maken die niet veel hebben

Allemaal mooi! :DOf doe je al zoiets? Heb je nog ideeën?


5 reacties:

Es zei

Wij deelde vandaag op NLdoet hommelbommen uit...om in de natuur te gooien, bomvol zaden voor mooie bloemen voor hommels, bijtjes en vlinders
X Es

Clarien Cornelisse zei

Haha vooral dat gooien lijkt me ook heel leuk om te doen!

Priegeltje zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Priegeltje zei

Al mijn "teveel"aan bloemen zaad heb ik vorig jaar in de groenstrook naast ons huis gegooid...nu gekruiste vingers dat er daar dit jaar ook bloemen gaan groeien ;)
Groetjes Anita

klaproos zei

prachtig idee die tassen, leuk voor de mensen ik kom hier via tuinderij de ganzert... dank je wel :-) voor je heerlijk bijdrage,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...