Voorjaarsmarkt Bussum.

on zaterdag 4 juni 2016
Zaterdagochtend, half negen, en in de mooie tuin voor het Marienburg Klooster in Bussum is volop drukte. Vandaag is de voorjaarsmarkt, georganiseerd door de Groenteclub. Een markt voor duurzame ondernemers.

Wij zijn ook van de partij met onze tassenclub. Betty, Marjan, Nicolette, Petra, en ikzelf hebben vanaf oktober heel veel tasjes genaaid, tegen de Plastic soep. We hebben er al honderden weggegeven.

Vandaag gaan we tassen verkopen, en vooral, proberen om mensen te motiveren om minder plastic te gebruiken! Nou, de vroege ochtend begint met een miezerige mist....Ja en wij zijn nog geen ervaren marktkooplui. We zijn allerlei handige dingen vergeten zoals stoeltjes om op te zitten, een mooi groot aanhangbord waar onze doelstelling op staat, genoeg wasknijpers om de tassen op te hangen, en oja, ook een pot koffie en broodjes, die zijn we ook vergeten.

Maarrr ..... gelukkig hebben we een dreamteam en alles komt goed! Nic is heel goed in die praktische dingen, zij haalt wasknijpers, en voor ons allemaal koffie, en haalt ergens wat stoeltjes vandaan. Marjan heeft veel gevoel voor stijl en richt onze kraam geweldig mooi in, en maakt ook nog even een paar posters.En Petra is ons communicatie expert. Zij heeft overal in Bussum contacten, en heeft voor een leuk artikeltje gezorgd in het 'Bussums Nieuws'. En via via heeft ze geregeld dat we 500 flyers kado kregen. Met onze anti-plastic tips, en op de achterkant de instructie om een tas te maken.

Een beetje reclame is belangrijk voor dit soort evenementen. En Petra kan dat heel goed.En als het tien uur is, en de markt opengaat, zijn we helemaal voorbereid. Er liggen 300 tassen klaar en we hebben koffie gehad en we hebben er zin in! En de Bussumers ook! Onze tasjes zijn hot!! Het loopt als een trein!!!

Het gaat écht heel hard met de verkoop. En gelukkig komt om een uur of elf ons vijfde teamlid, en ons geheime wapen, Betty, het creatieve wonder van ons team, ook langs op de kraam met nog wat extra tassen een hele zak met lavendelkussentjes om gratis uit te delen.


Ze heeft voor mij een kado. Het patchwork tafereeltje met dat boerderijtje dat ik laatst bij haar had bewonderd, heeft ze in een tas verwerkt en die is voor mij. Superleuk!

Nicolette, Petra en Marjan staan te verkopen en doen dat heel goed. Wat ons opvalt is hoe leuk er gereageerd wordt op de anti plastic aktie. Veel mensen bieden spontaan stoffen aan, een paar dames willen zelfs wel komen helpen, emailadressen worden uitgewisseld ... en ondertussen word de ene na de andere stapel tassen verkocht.

Topverkopers! Niemand verlaat de kraam zonder een tasje, laat dat maar aan het tassenteam over!

Even een rondje over de markt. Er zijn heel wat duurzame ondernemers in Bussum! Zoals de IJsfiets, een paar jonge knullen met een fiets met ijs. Slim, en erg lekker biologisch ijs.

Er zijn workshops voor kinderen, keramiek, schilderen, jam maken.

De handgemaakte sieraden van ByBjor .... prachtig om zoiets kado te geven of te krijgen.


Het is net het Vondelpark, hier bij de Marienburg, compleet met muziek .... en ja het wéér werkt ook mee natuurlijk.

Er zijn verder nog stoelmassages, tarwegras drankjes, mediterane produkten, allerlei etherische oliën, broodkramen, en natuurlijk de groentekraam van de Groenteclub, en zelfs mijn voormalig stagebedrijf, Land en Boschzigt, is er met hun eigen biologische witte wijn.

Het is bijna allemaal lokaal, alles is duurzaam, en het is in elk geval heel gezellig! Heel Bussum is uitgelopen!En kijk es wat een leuke mannen! Oh wacht es .... het zijn onze eigen mannen! :D


Wat word je daar moe van zeg, van zo'n markt. De hele tijd stáán. De hele tijd leuk doen. Gelukkig zijn we met een groepje .... en kunnen we elkaar afwisselen.

Dan zijn we bijna door de tassen heen, en het is vier uur. De markt is afgelopen. Koffie, opbreken, en naar huis. Vol met nieuwe plannen, nieuwe contacten, en van de 300 tasjes gaan er een stuk of 50 weer mee naar huis. De rest is allemaal verkocht!We sluiten het tassenhoofdstuk voorlopig even af. Een maandje géén tassen, en dan steken we de koppen weer bij elkaar. Want er is nog heel veel te doen, om mensen bewuster te maken van wat ze zoal aan plastic verbruiken, en hoe je dat kan verminderen.


We hopen dat er, ook via dit blog bijvoorbeeld, véél en véél meer tassengroepjes en anti-plastic groepjes gaan starten! Het geld wat er vandaag is verdiend is bedoeld om anderen weer te helpen opstarten. Dus ... vraag gerust om hulp of advies!! Email Clarien1@zonnet.nl


Fijn weekend, tot maandag weer!2 reacties:

Mirjam zei

Dat ziet er supergezellig uit Clarien, mooie locatie ook! Goed idee jullie stoffentassenactie en leuk dat er zoveel tassen verkocht zijn!

Het rijke wijf zei

Gaaf. Wat een mooie doelstelling. Minder Plastic. En de markt zag er gezellig uit.