Thuis!

on zondag 27 juli 2014

De Costa Blanca, van origine bekend om zijn amandelboomgaarden .... ja dat is nu wel wat anders. Neem zo´n plaats als Benidorm, enorme boulevards, betonnen wijken met torenhoge hotels.

Maar daar zaten wij niet. We zaten in Moraire, een rustig badplaatsje, met kleine baaien en een relaxte sfeer. Veel Spanjaarden daar, da´s altijd een goed teken. En schitterende rotskusten.
Paul en ik hadden ons voorgenomen om veel te wandelen. Maar de meneer van de VVV moest daar hard om lachen .... wandelen in de bergen van Zuid-Spanje, in juli? Gekkenwerk!! Veel te heet.

Dus hebben wij ook maar rustig aan gedaan. Hooguit es de berg op en af wandelen naar het strandje en dat was wel weer genoeg beweging. Veel op dit plekje gezeten ...... bij het huis.

Aan die Spaanse Costa's speelt het hele toeristengebeuren zich af in de smalle strook langs de Middellandse Zee. Maar verderop landinwaarts vond ik het veel interessanter. Je kon daar prachtig nog de oude terrassen zien, eeuwen geleden door de Moren aangelegd om op de berghellingen te landbouwen. Een heel ingenieus bevloeiingssysteem hadden ze.
Wat hebben wij het dan makkelijk op ons vlakke landje, en met onze overvloedige regen!

Wel jammer dat het moderne Spanje door het enorme waterverbruik door het toerisme, en door steeds meer monocultuur in de landbouw, kans loopt te veranderen in een woestijn. Die oude Moren waren veel slimmer ....

Nog een paar kiekjes van ons luie weekje, ik moet echt zoeken naar foto's zonder familie, die steeds in koor roept als ik fotoos maak NIET OP JE BLOG!!!

Ongelofelijk om te zien hoe sommige mensen het urenlang op het strand uithielden in de brandende zon, af en toe invetten en weer omdraaien. Je zag witte velletjes langzaam goudbruin bakken .... of knalrood!

Ons lukte dat zonnebaden niet. Wij zochten een olijfboom op. Dat was heet genoeg.


Ja dat was echt heerlijk om even met z'n zevenen bij elkaar te zitten, zonder internet en tv. 

... alleen maar even gesms't om te horen hoe het met de thuisblijvers ging, en met Moeskers Moestuin natuurlijk. En die lag op dat moment net te badderen onder een stortbui!!

Vandaag weer thuis! En .... alleen maar even gekéken op de tuin. Hoe is het gegaan zo'n weekje zonder zorg? Nou prima!Met wat voorbereiding, en een noodplan dat klaarlag voor een hele droge week, kan je als tuinder dus best een week weg in de zomer.

Maar ik ben blij om terug te zijn. Bij het rondje op de tuin een lijstje gemaakt wat er de komende week moet gebeuren.
En alvast wat verse spulletjes mee voor het avondeten. Dat is toch een stuk lekkerder dan uit de Spaanse supermarkt!


3 reacties:

grandma zei

Wat hebben jullie een heerlijke week gehad. Mooie foto van jou op de rotsen :) Succes met tuinieren deze week. Leuk om even weg te gaan he , én leuk om weer thuis te komen

liefs

Clarien zei

Dankjewel grandma! Ja heerlijk om weer thuis te zijn. En wat een verschil, hier die stortbuien en dan die droogte daar in Spanje.. Nou, hopelijk vanavond tijd om bij iedereen weer bij te lezen :) Eerst huis en tuin!

Henriette zei

wat fijn dat jullie zo genoten hebben en als je buiten de toeristencentra gaat heb je genoeg mooie streken en plaatsen in een land.Heerlijk hé groenten uit eigen tuin.