De peulen vallen om

on dinsdag 22 april 2014Ja, die peulen zijn zo hard aan het groeien ..... dat ze omvallen. Ondanks al die mooie touwtjes die ik had gespannen .... lange slappe slungels zijn het .....

Gelukkig was bij Land en Boschzigt precies hetzelfde aan de hand, en had Sijmen daar een goeie oplossing voor! Die heb ik ook meteen op mijn tuin toegepast.

Wat je doet is dit: Span een touwtje helemaal om de peulen heen, aan de onderkant. Trek stevig aan.
Losse peulen stop je er gewoon bij in. En dan bind je, tussen de steunpalen, een touwtje van de ene naar de andere kant. Zoals dit dus ...Nu hebben de peulen in principe voldoende extra steun. Ze zoeken nu de omhoog lopende touwtjes weer op, waarlangs ze verder gaan klimmen.

En als ze na een tijdje wéér gaan hangen, zet je wat hoger nog een keer zo'n dwarstouw.
Nog een andere tip van Sijmen was om de peulen ook even aan te aarden. Dat hebben we zondag ook bij de aardappels gedaan ....

En wat nou heel mooi is, als je aldoor zo'n beetje in je tuin die groentes aan het AANAARDEN bent ...... hoef je DEZE oefening nooooooit meer te doen!
Man man man wat had ik altijd een hekel aan die oefeningen, voor je binnen en buiten bovenbeen. Nou, ik doe hem nu gewoon op het land. VEEEEEL leuker!
Hierboven, met de binnenkant van je voet de aarde tegen de peulenplanten aanduwen. Hieronder, met de buitenkant.

Behalve de peulen kun je ook bijvoorbeeld de tuinbonen op deze manier aanaarden. En als je dan na elke rij even van kant wisselt, heb je je workout weer gehad!! Want dat zand aanduwen is best zwaar!
Zo doe je nog es wat nuttigs met die binnenbenen en buitenbenen!! :D:D

De peulen zijn weer goed gesteund, en het kleine onkruid is begraven onder de laag aarde. Scheelt ook wieden dus!Er gingen vandaag weer zestig slaplantjes de grond in. De derde lading van dit seizoen.

En ook hebben we de kikkervisjes die we een paar weken geleden mee naar huis namen, maar weer teruggebracht naar de vijver....
....... want zeg nou zelf, als je mag kiezen tussen een emmer voor het keukenraam, OF deze mooie vijver ............ dan wil je als aankomend kikkertje daar toch liever zijn. Dus, PLONS daar gaan ze!Ja en we zijn er nog lang niet. Thuis heb ik een lijstje met tuinklussen, op mijn stage hangt dit lijstje ......... maar morgen is er weer een dag!

Alleen nog even wat oogsten om mee te nemen voor het avondeten!


APRIL  ...... MAAND VAN DE BLADGEWASSEN!!

0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...