Afscheid van een tafel.

on zaterdag 24 september 2016Je denkt misschien ..... wat voor Swiebertje heeft daar zo'n hoop oud ijzer neergegooid? Maar dat is het niet. Nou ja, het ziet er wel armoedig uit .... een beetje sjofel ... maar het zijn de Drie Vrienden!!

Een eg, een zaaier en een ploeg, allemaal voor handmatig gebruik. Lang geleden gekocht, om hier op Moeskers Moestuin te gebruiken, maar ze verdwenen in een hok onder de kweektafels, en ik heb ze nooit gebruikt. Dat was ook niet nodig. De tuin is klein genoeg om alles zonder die apparaten te doen.

 


Kijk hier stonden ze. Onder die 'tafels' hierboven. Haha tafel is een groot woord. Een paar planken op een paar pallets. Maar het werkte. Soit, daar ging het om!

..... mooie herinneringen brengen die tafels omhoog. Al die oogst die hierop is gesorteerd en in pakketten verdeeld, wat mooi kleurig was dat altijd!jajajajajajajajaja ..... dat waren nog eens tijden .... nou ja dat was precies één jaar geleden dus.

Nu haal ik alles onder de tafels weg en laat ze maar staan. Voor de volgende gebruikers van deze tuin, of gewoon voor de klusdienst, van de sportschool.

het zijn wel gammele tafels, dat wel.


..... en daar onder die tafels lagen dus al die tijd de Drie Vrienden.

Natuurlijk gaan ze nu ook weer met ons mee. De nieuwe tuin wordt veel groter dan Moeskers Moestuin dus dan is zo'n eg vast wel handig. Ook al is hij loodzwaar. Eigenlijk moet er denk ik een paard voor lopen.


En ook de hand-zaaier gaat mee. Je doet het zaad in dat doosje, stelt de opening goed in, en dan loop je over het land en duwt die zaaier voor je uit en dan worden de zaadjes mooi uitgespreid over het zaaibed.

Niks oud ijzer dus! Een hele handige jongen is het. Hij is al meer dan een eeuw oud, ooit hier uit Amerika naar toe geïmporteerd. Ja .... hij mag wel een likje olie hebben deze winter ...

En de handploeg. Leuk toch? Hij heeft maar één schaar, maar je kunt een bedje er mooi een snelle beurt mee geven! Gaat veel sneller dan spitten met de spade!

Verder wilde ik de bamboestokken van het peulenbed weghalen vandaag, maar op al die stokken zaten libelles. In de zon. Lekker laten zitten dus. Thuis wilde ik gaan koken maar dat hoeft ook al niet. 'Ga maar chillen mam met een glaasje wijn!'

Nou graag! :D
Even appjes lezen.

Er is er een bij van buurman Henk van de Zonnehorst, met een serie foto's. Hij is helemaal blij. Vandaag hebben ze pompoen-oogst-dag gehad en 2500 kilo pompoenen geoogst. En oja, de sloot tussen onze percelen is ook uitgegraven. Kijk maar wat een geweld. Jammer dat we daar niet bij waren!


Nou, tot maandag dan maar weer he?


2 reacties:

Henriette goossen s zei

Wat leuk het oude gereedschap. Zo had mijn vader vroeger een houten aardappelploeg, Hij gebruikte deze altijd om voren te maken tussen de rijen aardappels, in de bak gingen keien voor het verzwaren of wij mochten erin zitten .Ook zo iets wat je nog weinig ziet.

Blogger zei

+$3,624 PROFIT last week!

Get 5 Star verified winning picks on NFL, NBA, MLB & NHL + Anti-Vegas Smart Money Signals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...