Dag, oude koelkast.

on maandag 6 juni 2016Ik weet niet of je ook wel es een kamer of appartement hebt leeggehaald van iemand, die eigenlijk al verhuisd is, maar er staan nog wat spullen, en het moet helemaal leeg.

Dat hebben mijn broer Mark en ik vandaag gedaan. Een woning leeghalen, en bijna alles wegdoen. Het zette mij aan het denken over het supermooie systeem voor afvalverwerking en hergebruik dat wij hier in Nederland hebben.

De afvalverwerking in ons land is echt top of the bill. Nou ja, ik krijg er in elk geval een goed gevoel van. Voor alle zakken en spullen en kapottige meubeltjes en apparaten is wel een plek te vinden. Je houdt uiteindelijk haast niks over als ´rest´.

Je moet er wel even wat moeite voor doen. Al meteen bij het opruimen alles scheiden in ´kringloop´ en ´nog te gebruiken´ en ´afval´. Dat laadt je dan in je auto of bak, en wij reden daar eerst mee naar de Kringloop in Veendam.

Geen foto's daarvan helaas, van maar het ging zeer geroutineerd. Er kwam iemand met ons meekijken naar de spullen, haalde eruit wat nog te gebruiken was, en gaf ook advies. van een oude laptop vroeg de man of we de data hadden gecheckt, of dat echt wel weg kon.

Nee dat hadden we natuurlijk niet gedaan. Nou die ging weer mee terug.

Volgende station .... het recycling station van SITA, in Wildervank. Eerst langs een belangrijke man in een loket, er wordt gekeken wat we brengen, en we krijgen uitleg over wat wáár moet. Ze zijn wel streng hoor bij SITA, veel strenger dan bij onze GAD in Bussum. Daar loop je knus alles zelf te doen en daar zie ik ook wel kinderen rondstruinen. Nou hier niet hoor!


Maar zo kun je dus je afval netjes scheiden, alles soort bij soort, en alles wordt gerecycled en verwerkt.

En daar staat dan alleen nog een eenzame oude koelkast, die jarenlang trouwe dienst heeft gedaan .... en nu overbodig is. Gelukkig mag hij nog een tijdje met wat maten gezellig bijkletsen en anecdotes en sterke verhalen aan elkaar vertellen. In hun eigen privé container.


En dan wordt hij ..... in stukjes geknipt!!

Hoe dat precies gaat lees je hier, Dat staat die jongens hierboven ook allemaal te wachten! Toch super? Wat ze allemaal met zo'n ding doen en wat er allemaal aan bruikbaar spul weer uitkomt! Leuk verhaal voor een saai verjaardagsfeestje!! Haha of misschien valt iedereen dan juist in slaap!!

..... en tot slot nog een raadseltje .... mijn broer Mark vertelde dat hij gisteravond twéé keer de zon heeft zien ondergaan. Echt helemaal in het echt. Twéé keer, kort na elkaar. Hoe denk je dat hij dat voor elkaar kreeg?

3 reacties:

Anoniem zei

Ik weet het! Je broer Mark was op Tenerife waar ze bij de piramides een bijzondere berg hebben waar je twee keer achter elkaar de zon kunt zien verdwijnen ☺
Of was hij op een andere plek met een vergelijkbaar fenomeen?
Groetjes, Neeltje

Clarien Cornelisse zei

haha nee het was gewoon in Zwolle. Maar je zit in de richting!

Johan - Massage Dordrecht zei

veiligheid van kinderen boven alles he!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...