Geen paling.

on vrijdag 19 februari 2016
In Bloggersland zijn we het wel met elkaar eens ... op zulke mooie dagen moet je vooral véél natuurplaatjes maken!

Ik was daarnet es aan het rondkijken op al die blogs ... en overal zie je de meest schitterende foto's van knalblauwe februari luchten en van de zon die op golven schijnt, en van roodborstjes en vergezichten en héél veel narcissen en sneeuwklokjes ....

.... dus ik doe daar lekker aan mee! Hier zijn de mijne, van een wandeling met mijn moeder vanmiddag, door haar geboortestreek vlak achter Uithuizermeeden.


We liepen langs het riviertje de Meedstermaar. Nog maar amper veertig jaar geleden krioelde het daarin van de palingen, vertelt mijn moeder. Die verscholen zich tussen rietwortels, en konden zelfs over land kruipen bij vochtig weer. Die palingen kwamen vanuit zee, en gingen via de rivieren en kreken diep Europa in, tot wel in Oost-Europa zwommen ze.

Maar nu is er van al die palingen niks meer te vinden. Ze zijn weg.

Overbevissing? Vervuiling? Klimaatverandering? Vast een combinatie, maar in elk geval heeft de mens het weer eens verbruid. Zouden we dat weer goed kunnen krijgen? Met goed natuurbeheer? Dat zou toch mooi zijn ... om hier met een regenbuitje ineens weer een paling over het pad voorbij te zien glibberen ....Na de wandeling rijden we langs de viskraam. Mijn moeder trakteert. We nemen eensgezind géén broodje paling, maar gewoon lekker .... een lekkerbekje!


1 reacties:

Nell Nijssen zei

Niks mis mee, met een lekkerbekje. Met name wanneer het van echte kabeljauw is. Op onze paling moeten we zuinig zijn ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...