Vrijdag BWB-dag.

on vrijdag 16 oktober 2015Vrijdagochtend tien uur.

Ik ben benieuwd wie er vandaag weer aanschuiven bij mij om te helpen met de BWBags. Want .... we hebben weer een opdracht!! De komende drie maanden moeten er tientallen, en het liefst honderden tassen worden gemaakt!

Vandaag kwamen Gemma, Liesbeth (met Max!) en Marjan. En Nicolette natuurlijk, logisch! En hup daar ratelen de machines.

Boven het lawaai uit kunnen we nog heel goed kletsen. Tja, zet vier of vijf vrouwen bij elkaar, geef ze iets creatiefs te doen, en dan moet je es opletten wat voor een BOM aan ideeën en productie er op gang komt!! Verbazend ... wat een teamwork ... met mensen die elkaar nog nooit gezien hebben.

Iedereen heeft inbreng en tips. Voor de tassen natuurlijk, maar ook voor het verspreiden ervan, en wat we allemaal nog meer kunnen doen. Leuke lunch-wraps maken bijvoorbeeld van tafelzeil, in plaats van boterhamzakjes. Handige netjes van vitrage, met een koordje, in plaats van die plastic zakjes die je in de super bij het fruit gebruikt.

Het is ook leuk om af en toe even achter die machine vandaan te komen en op de grond te gaan zitten om een gordijn in pasklare stukken te knippen. Het wordt echt een sport om dat knippen zó te doen dat je precies alle stof gebruikt.


Gevolg is dat de ene tas groter is dan de andere, en de een heeft korte hengsels en de ander lange schouderbanden. Leuk al die verschillende modellen.

Goed. En wat gaat er gebeuren met de tassen van de komende weken?

Onlangs was er een actie in Rotterdam, waar het winkelend publiek gevraagd werd om de plastic tas in te ruilen voor een stoffen tas, met de vraag om dan natuurlijk geen plastic meer aan te nemen. Daar werd grif gebruikt van gemaakt. Want iedereen weet wel dat zo'n plastic tas eigenlijk niet meer 'kan' ... maar ja, in de haast ....

Nou dat gaat wij in Bussum ook doen!

Hoe en wat precies, daar denken we nog over na. Maar dat er véél tassen moeten komen is duidelijk. Dus ... hopla aan het naaien maar weer! En kijk es wat een leuk exemplaar Gemma tussendoor maakte, van een stukje van het ene en een randje van het andere tafelkleed.

Ja al doende kom je op de leukste dingen.


Voila! Weer bijna twintig tasjes klaar vandaag. Dank jullie wel dames.

Enne ... waar blijven de heren? Want juist mannen nemen vaak een plastic tas mee, dus we moeten ook mannen hebben die tassen bedenken of maken. Waar mannen ook mee willen lopen.

Al kom je alleen knippen. Of ideeën verzinnen! :D


0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...