Woensdag, oogstdag 9.

on woensdag 1 juli 2015
Een pond aardbeien, knollen, peulen, knoflook en ui, venkel, courgette en komkommer ... dat zat er in pakket nummer negen. Maar het ging een beetje slordig vandaag met de pakketten. Er zat niet in elke doos hetzelfde. Ik moest een beetje schipperen, omdat ik met deze hitte geen sla en ander blad wil oogsten. Dat worden dan van die hele slappe zielige bosjes, in zo'n doos. Want ik heb natuurlijk geen koeling he?

Attente mannen.

Rond half tien, toen ik net klaar was met de aardbei en de peulen pluk, kwamen ineens Bjorn en Ewald aanstappen. Ze maakten zich zeker zorgen over mijn tuin, want ze hadden slangen en sproeiers en van alles bij zich. Ze gingen wel even een sproeier voor de tuin maken!

Hahaha ja hoor, hij doet het. Kijk Bjorn is er echt trots op!! En hij is kletsnat.

Met allerlei hulpstukken die allemaal een beetje kapot waren, hebben ze een mooie lange sproeier geknutseld, die ook op mijn tuin kan.


We gingen hem even héél kort uitproberen. Want je mag dat natuurlijk helemaal niet sproeien zo midden in de zon. Die druppels werken als vergrootglaasjes op de bladeren en het gaat er van verbranden.

Dank jullie wel heren voor deze actie. En Bjorn dat je dan met je voet op de witlof staat ... soit.

De net geplantte bietjes hebben pech met dit weer .... ze zullen waarschijnlijk wel weer gaan doorschieten door deze stress, als ze het al overleven. Goh wat een gedoe toch met die bieten dit jaar!

De granen kunnen veel beter tegen de hitte. Rogge, mais en tarwe staan nog keurig rechtop. Alleen wat geel maar dat waren ze al. Over een paar weken gaat de rogge er al af.

Nou, rond 11 hou ik het voor gezien hier!

Die lange middagpauze is een mooi moment om eindelijk die schorten es af te maken! Ze zijn op de bus hoor. Allemaal! Mocht je over een paar dagen nog steeds geen schort hebben, en wel besteld, stuur me een mailtje want dan is er iets mis gegaan.

Een update over de schorten-opbrengst, en hoe het in Roemenië gaat met Ionut, zal ik binnenkort geven. Als ik het laatste nieuws hoor van Henriette, die inmiddels in Roemenië woont.

Ja ........ en nu weer naar de tuin. Want we gaan sproeien! De hele familie gaat mee want dat is leuk natuurlijk!2 reacties:

Marion Anderson zei

geweldig, je blijft zoooo enthousiast, heerlijk, geniet ervan , liefs marion

leonie zei

Wat een bikkel ben je, met dit weer nog zo actief! Ik laat voorlopig de tuin even de tuin en blijf lekker binnen (waar het trouwens ook zo'n 25-26 graden is.....)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...