Telefoontje van Robbert.

on zaterdag 13 juni 2015

'Hoeveel van die schorten heb je nou verkocht mam, voor die blinde man?' vraagt Robbert.
'Nou er is al wel over de 400 euro binnen.'
'Dus nog niet genoeg voor één oog? Nou, dan help ik je wel even. Ik app wel even een fotootje van mijn schort, hier in Rotterdam, dat ik ALTIJD draag als ik kookbeurt heb! En ook een foto van de gehaktballen. Kun je dat op je blog zetten, wil iedereen natuurlijk meteen zo'n schort.'


altijd dragen?? ..... maar Bob hij ziet er na 3 jaar nog brandschoon uit!! :D:P
Hahahaha .... en? Laten jullie je verleiden door die pan met studenten-gehaktballen? Maar wel lief hoor Bob!

En het treft goed, want het was toch hoog tijd voor een schorten update! Twee weken geleden begon die aktie voor Ionut, die steeds slechter gaat zien en zelf geen middelen heeft voor een oogoperatie. Er zijn nu bijna dertig schorten verkocht! (En er is ook spontaan gestort! dank daarvoor!) De schorten zijn nog niet allemaal af en gepost, maar volgende week gaat de laatste serie op de bus.

Ik wil je ontzettend bedanken als je één of meerdere schorten hebt gekocht (of hebt gestort!) terwijl je natuurlijk eigenlijk helemáál niet zat te wachten op een  .....  schort.


Want schorten ..... die zie je niet veel meer.

Toch is een schort heel hip en duurzaam. Hip omdat alles uit grootmoeders tijd weer hip is. En duurzaam want je hoeft je kleren niet zo vaak te wassen, met agressieve middeltjes om die bietenspatten en vetvlekken uit je nieuwe witte shirtje te krijgen. Want die zitten dan dus allemaal op je schort.

Nou kreeg ik van de week een hele leuke verrassing ....

Een stevig grijs pakket, en daarin zaten vijf keurig netjes genaaide en gestreken schorten! Wow! Wat lief! Dank je wel Simone, dat scheelt mij een bom werk!!


Misschien .... vind je het zelf ook leuk om es zo'n schort te maken? Gewoon ... proberen? In de kleur van je keuken, of een groot effen schort voor vaderdag ... of een voor je kind wat op kamers gaat, met een leuke tekst erop, of voor iemand die gaat trouwen of samenwonen of voor iemand die een barbecue geeft.

Nou, noem maar op. Hartstikke leuk zo'n schort!! En je hebt alleen een lap nodig die je vast wel hebt liggen. En nog een tweede voor de band. Maar het kan ook helemaal effen natuurlijk.

Dit is zo'n beetje mijn werkmethode ....


bij de rode kruisjes even extra doorstikken voor stevigheid
Nou, ik ga weer achter de naaimachine. Met koffie en radio 10. Lekker meezingen! ;)

Enne ... er kan nog steeds besteld worden hoor. Want we gaan ook voor dat tweede oog natuurlijk!7 reacties:

Marion Anderson zei

lief lief mensje ben je toch, liefs marion

Crafts 'n' Skills zei

Wat een verschrikkelijk mooi gebaar van Simone!

Hier worden schorten nog wel gedragen, maar niet meer zoals vroeger ouderwets heel de dag door. Wel hier met de kookbeurt of als de kids de keuken in duiken. Al eens aan een schort voor in de tuin gedacht? Werpt ook vruchten af! ;o)

Ons gezin en de Stichting zei

Wat lief van je zoon en een schort is zo handig . Echt toppie je actie .

Frank Mélotte zei

Wij kennen Robbert als een enthousiaste BBQ-er. Geen gehaktballen, maar wel lekker.

Misschien is het wel een leuk idee als hij een eigen schort in Lisse heeft hangen. Als je nog een mooi stofje tegenkomt dat bij hem past .... :)

Clarien Cornelisse zei

Haha goed idee Frank!! Ik heb nog wel een toepasselijk stofje! :D

Mevrouw Onkruid zei

voor mij graag iets met bloemen. en die met de rode bloemen helemaal rechts vind ik helemaal super! ik kan niet wachten tot mijn schortje komt...

Clarien Cornelisse zei

O ik had helemaal niet gesnapt dat jij een schort besteld had joh! Nou hij komt eraan hoor! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...