Dream Team.

on vrijdag 8 april 2016
Het was even stil rondom ons tassenteam..... tenminste zo léék het. Want wij zaten echt niet stil, maar ik heb er even niet over geblogd. Maar ondertussen worden er nog steeds ... week in week uit .... door de hele groep tasjes gemaakt.

En vandaag zaten we weer bij elkaar om koek te eten en te kletsen te bespreken wat er allemaal gaat gebeuren met al die tassen. Jaja en we gaan ondertussen al internationaal!

Vijftig tassen zijn naar mijn zus in het hoge noorden gegaan (bijna buitenland) waar nu dus ook hopelijk anti-plastic acties worden gestart. Hoera!! En nog es vijftig tassen gaan met Nicolette mee naar Frankrijk, om daar ook het anti plastic virus te verspreiden. Onder de Fransen.


Tweehonderd tassen hebben we inmiddels al weggeven hier in Bussum, aan het winkelend publiek, met tips erin om je plastic verbruik te verminderen. En nog steeds ..... hebben we tassen over! Nog een kleine tweehonderd liggen er hier klaar om in te zetten voor het goede doel.

Inmiddels hebben we contact met twéé instanties die werken met minima en met andere groepen mensen die het zwaar hebben, en we hebben nu besloten dat daar de volgende series tassen naar toe gaan. Twee instanties, ze krijgen allebei honderd tassen. In de tassen gaat ook nog een zadenpakketje voor mooie bloeiende bloemen.

Hahaha ..... dus ineens moesten we in onze sweatshop ook nog aan het vouwen!


Ja zo gaat dat. Je begint klein. Met een tasje naaien voor een jarige vriendin ... en ineens is het booming en rollen de tassen alle kanten uit en is iedereen geïnteresseerd in die anti-plastic tassen van ons.

Maar dat komt natuurlijk vooral door ons Tassen Dream Team.

Want neem nou Betty ... die ons team kwam versterken een half jaar geleden. Zeker de helft van de tassen heeft zij genaaid. En vandaag kwam ze zomaar weer aanzetten met lapjes, met een stapel tassen, met een extra mooie tas voor mij, als kadootje, en met een hele stapel bollen katoen.

100% katoen dus he, geen spoortje acryl!! Wow! Allemaal voor het tassenteam!
En dan Nicolette, die heerlijke taart meeneemt, en de hele coördinatie en de inkoop van de bloemenzaden voor haar rekening neemt. En de actie dus over de grenzen brengt!

En Marjan, die heel rustig zit door te werken aan de ene na de andere schitterende tas, supernetjes gemaakt. En die ons op het spoor heeft gebracht om tassen uit te delen aan mensen die het moeilijk hebben. Dus combineren van milieu en maatschappij. Marjan is ons 'geweten'.

En we hebben Petra, die het netwerken in haar bloed heeft zitten, die iedereen kent en die alles voor elkaar krijgt bij instanties en gemeentes. Oja en ze kan ook (ineens) tassen naaien!

En dan zijn er nog Linda en Neeltje en Liesbeth en Gemma die allemaal geholpen hebben. Wat zijn er toch een hoop goeie mensen op de wereld!! En in't bijzonder ....

.... wat hebben wij een Dream Team hier in Bussum! Meiden bedankt!!

(volgende keer een groepsfoto!!)


9 reacties:

Es zei

Wauw!!!
X Es

vrouw Hommel zei

petje af voor zo;n dreamteam

grandma zei

Jee wat goed !

Zonnetje zei

Wat een leuk idee en wat een super team is het.

Jos zei

Applaus voor het dreamteam, wat mooi dat jullie je zo inzetten om de plastic tassen een halt toe te roepen!

Ton zei

Hoi Clarien, Ik lees je blog al een paar maanden, niet alleen met veel plezier, maar het inspireert en ik word er ook heel vrolijk van. Ook vandaag: er is nog heel veel goedheid in deze wereld.
Met groeten Ton

Clarien Cornelisse zei

Wat een lieve reacties! Ik geef ze door aan het Dream Team! :D

Lidy Nijboer zei

Hallo,
De tassen hebben Groningen bereikt. Vandaag van je zus een hele mooie tas gekregen die door jullie is gemaakt. Wat een leuk initiatief en wat een positieve stimulans gaat hiervan uit! Nog meer dan eerder wil ik gaan letten op vermijden van overbodig plastic afval. Samen kunnen we meer dan alleen en uit jullie initiatief blijkt maar weer eens hoe simpel dat kan zijn :) Dank jullie wel!!
hartelijke groet, Lidy

Clarien Cornelisse zei

Dankjewel Lidy! Ik zag de foto al! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...