Betty´s bijdrage.

on vrijdag 27 november 2015

Vandaag ....... de laatste tassendag. Van dit jaar tenminste. En .... we zijn klaar! De honderd tasjes voor de milieuraad, om in Bussum uit te delen, zijn AF!

En dat komt voor een groot deel door Betty. Die pas vanaf vorige week kwam meedoen met de tassen, en afgelopen week es even serieus achter de naaimachine is gaan zitten, en vandaag ..... kwam haar bijdrage tevoorschijn. Stapels tasjes heeft ze gemaakt!!! En mooi!!!!

Nou zijn niet alle tasje die je hierboven ziet bedoeld om gratis weg te geven hoor. Daarvoor zijn ze veel te mooi! Maar ze had ook een hele stapel gewone rechttoe-rechtaan tasjes gemaakt, van die handige platte tasjes die je klein kunt opvouwen. En die zijn wel voor de anti-plastic-aktie.

Van zestig tasjes, zaten we na vandaag ineens op honderd-en-één tasjes!

Want ook vandaag is weer heel wat werk verzet. Met drie machines aan het ratelen.
En ondertussen heeft Marjan nog aan Nicolette 'even' geleerd hoe je moet haken. Want Nicolette had op internet leuke gehaakte netjes gezien, van die tasjes waar je mandarijnen enzo in kan stoppen. En daar wil ze nu een hele sjees van maken.

Klein probleempje ... ze kan nog niet haken. Dus of Marjan dat even wilde uitleggen.

Met de hulp van Marjan, en een youtube tutorial, moet het haar wel lukken. Met wat bolletjes katoen en een haaknaald, vertrok Nicolette naar een vergadering. Ik ben heel benieuwd naar die netjes!! :D

Natuurlijk als we zo tassen zitten te maken staan de monden niet stil. Je moet een beetje roepen, boven het geratel uit, maar we hebben weer heel wat plannen zitten maken. Marjan had ook al het idee opgevat om iets voor Crailo te gaan doen. Dat is het centrum, waar hier in het Gooi de vluchtelingen zijn opgevangen. Nu nog zo'n honderd, maar er komen nog veel meer bij.

Maandag stond daar een artikel over in het NRC. Dat een groot probleem in die centra is dat de mensen niks te doen hebben. En dat ze staan te popelen om nuttige dingen te doen, en ook (dachten wij) om even weg te zijn uit het centrum.

Dussss ..... we hebben met ons groepje afgesproken dat we contact gaan zoeken. Om iets van een handwerkgroep, of creatieve groep op te zetten. Een plek moeten we nog zoeken, maar daarvoor willen we bijvoorbeeld kerken benaderen. Die hebben vaak wel een zaaltje, en daar zijn vast ook wel weer mensen die willen helpen.

Waarom ik dit zo uitgebreid beschrijf, is om het idee door te geven. Overal zitten die centra, misschien ook in jouw buurt. En vind je het ook leuk om creatief bezig te zijn. Of kun je sportles ofzoiets geven, of houtbewerken met kinderen. Ik noem maar wat hoor.

Ga er wel van uit dat je zelf de spullen en de plek moet regelen, want er is geen geld voor activiteiten. Maar alles kan natuurlijk hergebruik, kringloop, etc. Misschien kun je de gemaakte dingen verkopen, en uit die pot weer materiaal aanschaffen.

Volg anders eerst hoe het bij ons gaat! :)

Onder al dat kletsen, en ideeën verzinnen, kwam dit van de machines vandaag!

En dit was nog een speciale tas van Betty voor mij, omdat ze onze anti-plastic-aktie zo sympathiek vindt!

Iets om te proberen na te maken. Voor als we tassen gaan verkopen. Want kijk maar mee hoe mooi hij is. En gevoerd!


Nou, dat waren de 101 tassen. Nu even een maandje géén tassendagen. Maar ik ga er wel mee door want het is verslavend leuk. Zeker nu we door Betty weer veel geleerd hebben. Eerst duurde één tas een half uur, nu een kwartier. Ik bedoel maar!

Tja en dan nog even .... die rups van gisteren! Dankjewel Jan (in de reacties) en Corrie (in de mail) voor jullie uitleg. Want wat je hier ziet is ....

................. The Invasion Of The Body Snatchers!! ............
.... een sluipwesp besluipt een argeloze rups ..... en legt zijn eitjes IN die rups (met een boortje). Die eitjes komen uit, de larven eten de rups van binnenuit op, maar de rups blijft eerst nog een tijdje leven. Want de larven hebben hem nog nodig. Er komt een stofje vrij waardoor het brein van de rups eigenlijk wordt overgenomen, hij laat alles gewillig toe.

Dan komen de larven eruit, verpoppen zich tot mooie gele tictacjes, en soms spint de rups dan ook nog een dekentje om die popjes heen. Dan sterft hij. 

Gruwelijk ... maar ook prima. Want anders krijgen we teveel rupsen en nooit es kool!


2 reacties:

Anoniem zei

Hoi Clarien,

Heb je deze site al eens gezien? Is helemaal niet zo moeilijk om een netje te haken.

http://doemijmaaruiensoep.blogspot.nl/2014/02/gratis-haakpatroon-boodschappen-netje.html

Groetjes Jacqueline

Anoniem zei

Is dit niet iets voor je tassen?

http://www.jouwmarktkraam.nl/home

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...