Woensdag oogstdag 20.

on woensdag 23 september 2015
Wortelgewassen, vruchtgewassen en bladgewassen ..... altijd heel fijn als al die soorten in het pakket zitten. Dan weet je zeker dat je een gevarieerd aanbod hebt waar alle mineralen en powerfoods wel zo'n beetje in zitten!

Alleen peulgewas zat er dit keer niet in. Er was geen tijd meer om sperzieboontjes te plukken, dat is een heel klusje altijd. Voor vijf pakketten heb je toch wel een emmertje vol nodig en ben je een dik half uur aan het plukken.

Hieronder een deel van de woensdagoogst.

Vanmorgen een leuk koffie-uurtje met Nicolette. We hebben plannen gesmeed hoe we dat gaan aanpakken met het uitdelen van die stoffen tasjes. Zij zit in de milieuraad, en daar wordt ook een grote actie georganiseerd om gebruik van plastic tasjes te verminderen. Op 3 oktober gaat dat allemaal gebeuren.

Nu hebben we afgesproken dat ik stoffen tasjes ga aanleveren, om bij winkels neer te leggen. Zovéél mogelijk stoffen tasjes!! Help .... en er is pas een klein stapeltje af! 

Ik hoop echt dat op de naai-vrijdagen veel mensen komen opdagen! Om te helpen met al die tasjes. Tot nu toe zijn er twee of drie reacties van hier, van het blog, binnen (tof!) maar dat is lang niet genoeg. Dus ik ben de buurt maar es ingewandeld om wat naai-volk te ronselen! Onze lieve overbuurvrouw komt! Ze is dik in de tachtig, maar heeft vroeger altijd kleding genaaid. Wedden dat we veel van haar opsteken?
En we gaan vrolijk verder!

Mocht je inmiddels twijfelen ... zal ik wel of zal ik niet .... ik zorg voor (een aantal) naaimachines. En lappen stof hoef je ook niet mee te nemen, Liek en ik hebben gisteren gordijnen gehaald bij de kringloper. Genoeg voor wel vijftig tasjes!!
En ook ná 3 oktober gaan we ermee verder. Want de nood is hoog. En er zijn overtollige stoffen zat. Niet alleen bij kringlopers maar ook bij iedereen op zolders, in linnenkasten, oude theedoeken en tafelkleden, resten bij meubelzaken en noem maar op.

Ik zie je dan wel een keertje he? ;)


5 reacties:

Crafts 'n' Skills zei

Tis zo'n eind weg... en naaien is echt niet mijn sterkste kant. Maar wat een tof idee!!

Clarien Cornelisse zei

de mijne ook niet, heb het van internet afgekeken ... oa van jou! :D:D

maar die afstand is lastig inderdaad

Jan zei

Goed idee, maar ja naaien hoe doe je dat.
Ik wil ze graag bij winkels neerleggen, hoe krijg ik ze hier in het Hoge Noorden.
Gr Jan Wilde een Tuin.

de Vissertun zei

Het is een heel goed plan, ik kan goed naaien en daar ligt het niet aan. Maarrrr je zit voor mij ver weg. Ben op zoek naar een lijntje met het noorden. Makkinga en hoe je de actie breder krijgt.

Ons gezin en de Stichting zei

Heel veel succes met de tasjes actie .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...