Weekend impressie.

on zondag 30 augustus 2015
Zo mooi als die maan is .... en zo moeilijk is het om hem er goed op te krijgen. Soms lukt het in één keer en soms gewoon niet.

Maar prachtig is hij weer deze laatste dagen van augustus. Het is mijn favoriete hemellichaam, omdat hij steeds anders is ... nou ja vanaf de aarde gezien dan. En alles wat groeit en bloeit op de aarde reageert op de maan ... prachtig.

Het was een leuk kadootje, die mooie maan, op mijn 51e verjaardag. Jammer genoeg wel eventjes verziekt -letterlijk-  door een migraine aanval ... maar fijn dat je dan volwassen kinderen hebt die in de keuken wel even de regie overnemen.En vandaag - gelukkig weer beter - een leuke tuinvondst gedaan! De citroengras die we uit warme streken importeren blijkt het hier prima te doen! Ik had hem in een potje voorgezaaid, al heel vroeg in het jaar, en in een hoek in de tuin gezet. Toen vergeten.

Maar daar is hij hoor .... een hele pol!


Hij gaat mee in de verjaardagssoep! Ik moet wel eerlijk zeggen dat de citronella smaak iets minder sterk is dan van de geïmporteerde citroengras .... maar dan doe je er gewoon een beetje meer van in de soep.
Ja ik wilde die soep nog wel even laten zien maar hij was al op.

 ... en er lag ook nog een bak met een soort van ..... drabje ...... in de koelkast. Dat was het restant van de rabarber, waar het sap uit was geperst. Dat stond daar nog.

Het ziet er niet uit maar het was echt lekker, veel minder zuur dan gewone rabarbercompote omdat het zure sap eruit is. Het kan zó door je cakebeslag. Nou ja ..... beetje suiker toevoegen ... maar lang niet zoveel als bij pure rabarber.

Maak beslag voor 2 cakes, en schep dit rabarber mengsel, met twee of drie eetlepels suiker en wat kaneel vermengd, voorzichtig door je beslag. Niet teveel roeren, gewoon grofweg mengen. Bak het verder zoals je met cake gewend bent ...

..... en je hebt twee lekkere rabarbercakes. Friszoet en zonder dat er zo'n plens suiker door die rabarber moet.

Natuurlijk liepen we na al het taart en soep eten even naar de tuin. Altijd leuk om de familie even mijn werkplek te laten zien!Het krioelt daar momenteel van de jonge kikkertjes en de jonge padjes. Je kunt ze overal zo oprapen. Heel voorzichtig natuurlijk, hoewel die padjes er heel stevig uitzien.

Grappig dat er ineens zo'n explosie is van die beesten. Zouden er daarom veel minder slakken zijn ineens? Hoewel .... ik zie zo'n klein hoppertje nog niet een grote vette naaktslak wegwerken.'Wat ga je hiermee doen?' vraagt mijn moeder

Tja ... weet ik nog niet ..... maar ik zag leuke ideeën in de reacties om hem bijvoorbeeld in stukken te snijden voor in de pakketten! Dus zoiets zal het wel worden. Want met 1 familie krijg je zo'n ding niet op. En er liggen nóg een paar van die grote Johannessen.

Nou. Weer een jaar ouder. t Is wat! Maar geweldig, alle kids met aanhang tegelijk thuis ... wanneer gebeurt dat nou nog?

Oja en de voorraad blauwe bessen uit Wildervank is ook weer aangevuld, inmiddels traditie!

4 reacties:

madelief zei

nog van harte met je verjaardag!

cin zei

Een beetje te laat ,maar gelukkige verjaardag !

Martine zei

Nog gefeliciteerd met je verjaardag.
Ik ben het helemaal eens met wat je over de maan zegt maar voor mij is het een zij...............

franca zei

Alsnog: Van Harte Gefeliciteerd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...