Leven in de tunnel? en rabarber

on zaterdag 16 november 2013
In november ..


ben je blij met alle kleur die je nog in je tuin kan vinden

Komend seizoen niet vergeten: VEEL meer langbloeiers!

In de achtertuin staat de rabarber te dicht op elkaar. Drie planten in een kleine hoek... dat was dringen deze zomer. Dus de middelste gaat eruit. En die gaat mee naar de grote tuin.blad kan eraf
een hele dikke lichtgrijze worm komt tevoorschijn, er zit een miniwormpje op zijn oor

flinke wortelkluit heeft deze rabarber, kan gesplitst worden!
we gaan op reis!!
kuil graven, mest en blad erin
uiteindelijk: drie rabarbers op een rij, metertje ertussen

En... hoe zou het gaan in het tunneltje....  het is zo koud geweest. Grote kans dat er niks kiemt en dat er van alles rot!! Toch heb ik hoop. Want, er is toch een broeilaag gemaakt. En de tunnel is zo goed mogelijk dicht gemaakt.....De tarwekorrel die ik opgraaf ziet er inderdaad sneu uit. Lijkt wel een beetje aan het rotten aan 1 kant.... Er groeit in elk geval nog niks. Maar de tarwe zit er ook pas 1 week in....Dan de andere kant. De veldsla en de raapsteel is 11 dagen geleden gezaaid. Er is helaas nog geen leven te bekennen. Ik word er een beetje sip van. Helemaal niks aan het kiemen na 11 dagen?? Maar als ik beter kijk.... zie ik hele kleine witte kiempjes van de raapstelen!! Dus toch!! In november, terwijl het al zo koud is, toch nog plantjes die kiemen! Dat is heel goed nieuws voor de beginnende zelfvoorziener!

Wow!! Daar wordt je toch heel blij van!!!!

is het te zien? kleine witte boogjes in het midden op de foto!
Ook nog even een inspectie van de rogge. Bij het planten van de rabarber is er nogal wat rogge gesneuveld. Een paar exemplaren zie je hieronder. Let op hoe lang de wortels zijn gegroeid. De rogge is ruim 3 weken geleden gezaaid. De langste wortel is meer dan 20 cm.


Laatste klus vandaag. De voeteneindes van de bedden lekker instoppen met aarde. Wel lastig voor de foto's dat het zo vroeg donker wordt.... Je ziet nog net de 3 stekers van de rabarber.


Jan Rap komt altijd even kijken als het gaat schemeren


0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...