Niet geschikt voor stratenmakers....

on dinsdag 22 oktober 2013
Als je TOEVALLIG verstand hebt van straatjes leggen, kun je dit bericht beter niet lezen.... Je krijgt waarschijnlijk een hartverzakking!

Liek was mijn hulpje voor vandaag. En samen hadden we besloten dat we een straatje gingen leggen om de brandkraan heen. En.... we deden maar wat! We hebben ons aan geen enkele regel gehouden. GEEN waterpas, GEEN goed gereedschap, GEEN passende stenen.

zo zag het er vanmorgen uit
Vorige week hadden we rondom de brandspuit al een paar planken geplaatst. Die waren nogal rot, want waren gevonden onder een hoop onkruid. In deze 'bak' hadden we een paar kruiwagens aarde gestort. Scherp zand was er niet. Nou en als je dan al zo nonchalant begonnen bent, maak je het ook met de Franse slag af!

spierballen paraat!
Stenen waren er genoeg, oud, ongelijk, afgebroken, kortom, ideaal voor ons straatje!!


pffff... wegen wel 20 kilo ofzo


Vlak om de kraan heen besloten we kleinere klinkers te leggen omdat dat beter aansloot.

kleine klinkers... er waren er geen 2 gelijke

dus dat werd puzzelen...

wel vervelend dat de stenen in het midden zo laag blijven liggen, wat we ook proberen

en nu weer verder met de grote stenen


alles wordt netjes volgestopt met zand...KLAAR!!

straatje schoon vegen

van een afstandje lijkt het wel wat!

Liek en mam teamwork!!

Ondertussen.... hoe staat het met de rest van de tuin? Nou, de rogge is al aan het kiemen! Prachtig! Binnen 5 dagen. Je kunt heel mooi zien dat er een rood sprietje omhoog groeit, en een witte wortel met haartjes gaat de grond in. De aardbeien zijn ook al gegroeid. Een uitloper van een stek is al geworteld. Ook vinden we.... konijnensporen! Jan Rap en z'n maten zijn langs geweest! Maar geen spoor van vraat. 
even geroken... niet gegeten!
Als je een tuin hebt aan de bosrand, heb je natuurlijk ook zaden en noten van de bomen op je land. Dus voor we naar huis gaan gaan we nog eikels rapen uit de bedden. Marlieke vindt een paar ontkiemde eikels. Die worden uiteraard bewaard!Genoeg voor vandaag!
0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...