Friday on the farm.

on vrijdag 27 mei 2016
Dit keer waren we voorbereid.

Kijk, de container zit al bijna vol. Dat belooft wat. Wat is er nu weer allemaal gesloopt? Nou, het hele rookkanaal is er bijvoorbeeld uit. Van beneden kun je zo naar boven kijken, door de vliering en door de schoorsteen, recht de blauwe hemel in.

En herinner je je die gang met al die bruine deuren? Een stuk of zes? Nou dat zijn er nog maar drie.De keuken zal worden verplaatst naar de oostkant van het huis, hij zit nu aan de westkant, en dat is niet handig met de plaats van de kachel. Onder die grappige boerenraampjes komt dan dus de  keukentafel.

Verder vind ik het doodeng om door het huis te lopen. Overal staan stutpalen, je hebt het gevoel dat de hele boel elk moment in elkaar kan donderen. Natuurlijk schopt Paul even nonchalant tegen zo'n paal aan om te pesten, en echt hoor het dak bewóóg!!!

Ik ga liever naar buiten!


Aan de andere kant van het huis is de paardenstal. Dat is een schuur met paardenboxen en al, en dat willen we verbouwen zodat Paul daar kan werken, een paar dagen per week. Dan hoeft hij niet vijf dagen naar Amsterdam heen en weer. Dus daar komt een kantoorruimte, en ook een paar slaapkamertjes voor ál die logees die we hier vast krijgen, op het mooie boerenland!! :D

In de paardenstal is nu een soort van simpel keukenblokje, dus we kunnen nog gelukkig koffie zetten en ook een potje vlierbloesemthee.

De mannen nemen de cijfers door. Pfff daar moet wel wat water bij de wijn hoor van beide kanten! Heel rolbevestigend misschien, maar ik laat dat aan Paul over, die heeft alles doorgerekend. Ik maak liever teeltplannen!En verse thee! Dat is het eerste wat we hier van het land oogsten! Een paar vlierschermen. Proost!!

Ja en vervolgens is er heel wat te doen. Vorige week was de maaimachine er nog niet, dus nu moet er nodig gemaaid worden. Paul is er twee uur mee bezig. En ik maak de borders schoon en de randen en zet alvast een nieuwe composthoop op.


Kaas, brood en tomaten halen we in het boerderijwinkeltje van de Zonnehorst. Handig hoor een winkel naast de deur. En fijn dat de zon schijnt want we kunnen niet binnen eten met al dat stof en puin.

Ja en dan zit de (halve) dag er alweer op. Brievenbus leeghalen en daar gaan we weer. Hoop dat het dak er volgende week nog op zit!


En dat is ook zoiets, een energieleverancier kiezen, wat een keuze heb je .... je kunt hele leuke kado's en kortingen krijgen, maar of ze groen zijn?

7 reacties:

Adrie le Noble zei

Wel eens gehoord van energieleverancier van de bron ? Daar word je vast heel blij van. Beeldige boerderij trouwens!

Adrie le Noble zei

Wel eens gehoord van energieleverancier van de bron ? Daar word je vast heel blij van. Beeldige boerderij trouwens!

Jan zei

Essent moet je zeker niet doen zo vervuilend.
Wij hebben Greenchoice alles groen.
Succes met de verbouwing.
Gr Jan (Wilde een Tuin)

Unknown zei

Ach, iedere energieleverancier heeft tegenwoordig wel een molentje en een paneeltje naast de kolen- en kerncentrale staan...
Wij zijn erg tevreden met Greenchoice en onze winddelen van onze "eigen" molens.

Boer Jennes zei

Die onbekende "B" is gewoon Boer Jennes hoor!

Els zei

Groen Licht had daar een uitzending over (ze gaan allemaal over energiezuinige stroom en meer). Ik geloof dat de eerste uitzending (via npo.nl terug te kijken, vanaf een minuut of 10) ook de groenste energieleveranciers opnoemt en alles nog even uitlegt.
Ik heb veel goeds gehoord van Qurrent. Zij schijnen ook een stichting te zijn en hoeven geen winst te maken (ofzoiets..?) en daar heb je als klant voordeel van te hebben. Daarnaast zouden ze echt helemaal groen zijn.
Dus wie weet kan je daar nog even wat inspiratie uit halen!

Prachtige boerderij, ik vind het echt heel fijn om 's ochtends even je berichtjes te lezen en foto's te bekijken. Even gezellig kijken hoe Moeskers moestuin erbij ligt, en een beetje vergelijken met mijn tuintje enzo ;) Ga zo door!

Clarien Cornelisse zei

Dank voor alle energietips! Nu zal het wel lukken! En Els ik vind het elke keer ook heel gezellig als je komt buurten in mijn tuintje! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...