Autodag.

on dinsdag 10 november 2015
De A7, dwars door Friesland gaat hij. Niet veel te zien hoor op die A7. Alleen die namen van Friese dorpjes zijn leuk. Frieschepalen. Drogeham. Nij Beets. Rottevalle. Twijzel. Falom. Zandbulten. Lutjegast. Grappige gasten hoor ... die Friezen.

Als ik Groningen in rij zie ik ze weer ... de vrachtwagens met bieten. Oja het is alweer bietentijd! Wij liepen vroeger met Sint Maarten met een wachinelichtje in een uitgeholde biet. Dat was de Groningse versie van de pompoen zeg maar. Zwáár dat die dingen waren. Zo´n stokje brak meestal halverwege de avond af, en weg was je lampion.


De bietenrooi, een mijlpaal op de boerenkalender! Het is nu echt herfst!

Na de familieraad bijeenkomst, en nog even gezellig koffiedrinken, gaat de reis weer terug. Weer tweeënhalf uur op die snelweg. En niks te doen of te zien. O daar is de Jumbo. Grappig hoeveel vrachtwagens van de Jumbo je tegenkomt onderweg. De Jumbo zit overal, in de meest kleine dorpjes.

En daar is Almere alweer. Gelukkig, bijna thuis. Thuis is er al gegeten, en ik besluit om simpel te doen en een maaltijdsalade te halen.

Maar dan sta je voor zo'n vitrine. En je ziet al die plastic bakken. Krijg je daar trek van? Ik niet. Misschien komt dat omdat je heel erg verwend raakt, met een eigen moestuin en elke dag kakelverse knapperige groente. Hoe dan ook .... ik word hier niet blij van ....

Dus wat nu?

Brood, koriander en een avocado. Ook nog in plastic verpakt helaas, maar ja, daar ontkom je niet aan in de supermarkt. Misschien is dat een idee voor een nieuwe actie? Neem zo weinig mogelijk plastic mee bij het boodschappen doen. 


Thuis is nog wel wat kaas, en bietjes uit de weck, en een ui. Prima maaltijd als je toch alleen maar op je gat hebt gezeten in de auto.
Verder geen tuinnieuws. Even kijken bij vorig jaar .... op 10 november ... waren de bonen al binnen, en lagen te drogen. Dat gaan we binnenkort ook maar es doen!2 reacties:

Nell Nijssen zei

Ik snap je helemaal: plastic bakken met eten zijn niet goed voor je eetlust. Zelf verkies ik na een drukke dag ook altijd iets simpels ipv het voorverpakte voer. Tosti. Omeletje. En inderdaad die goeie ouwe avocado. Altijd lekker!

Helena zei

Ja dat heb ik ook. Die keren dat ik besluit om even snel wat te halen sta ik alweer met spijt voor de schappen. Meestal kies ik dan ook voor een tosti achtig iets, wat mijn kinderen dan weer heerlijk vinden. Leuk dat je er foto's bij hebt gedaan, herken het gevoel zo meteen. Helena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...