Vrijdag tassendag.

on vrijdag 18 september 2015


QUIT PLASTIC

USE A RAG BAG

Even een week terug ..... voor degene die net komt binnenwandelen op dit blog. Vorige week maakte ik van een oud lapje een simpel stoffen tasje voor om een kadootje, bij gebrek aan kadopapier.

Onderweg naar de jarige ... zag ik overal plastic tassen over de weg waaien. Plastic afval ... vuile zeeën .... stoffen tas??

Ik heb meteen méér lappen stof bij de Kringloper gehaald, en ben achter de naaimachine gaan zitten. Om tasjes te maken en die uit te delen. Voor een schonere zee en een schonere planeet.

Tja ..... als ik dat in mijn eentje ga zitten doen is dat wel leuk voor een blogpostje of twee, drie, maar dat schiet niet echt op met die enorme plastic eilanden in de oceaan, zo groot als Frankrijk, ...

..... die paar lullige tasjes van mij .....

..... maar als we nou een kettingreactie op gang kunnen brengen ... een tsunami aan tasjes ... dan zet dat toch écht wel zoden aan de dijk.


Daarom start hier op dit blog vandaag deze aktie ....


QUIT PLASTIC

USE A RAG BAG


Ja ... we doen het meteen maar in het Engels zodat we ook de grens over kunnen met de aktie! :D

De bedoeling is .... dat iedereen die dat kan en er zin in heeft lekker aan het tasjes gaat naaien, deze herfst. Voor jezelf natuurlijk, altijd eentje bij je hebben, maar ook om ze uit te delen. En in elke tas stop je een papier waarop je de ontvanger aanmoedigt om óók weer tassen te maken, en uit te delen.

Je kunt bovenstaand voorbeeld gebruiken, en naar dit blog verwijzen voor een werkomschrijving. Die omschrijvingen staat bovenaan in de groene balk. Een omschrijving voor een simpele Platte Tas en eentje voor een wat ruimere Shopper.

Maar je kunt ook zelf een tekst bedenken en een tasseninstructie maken. Of een andere van internet halen.


Het leuke van die tasjes is ... je begint met de eerste ... beetje worstelen ... maar het lukt. Dan maak je een tweede, en een derde. En dan ... ben je verslaafd!! Want het is zóóó leuk!!

Dan maak je tasjes van alles! Echt, in een oude theedoek en in een te klein t-shirt en een lelijk beddesprei en in die zak met oude lappen ... overal zie je ineens tasjes in!

Er zijn nog veel plannen in de maak. Een blogger-actie, een Facebook-actie, een Gewoon-Hier-In-Bussum-Uitdelen actie.

Dat hoor je allemaal nog! Elke vrijdag geef ik updates van wat er gebeurt.

Nu mijn vraag aan jullie ..... wil je ook tasjes maken? Het zou leuk zijn als je me dan es een fotootje stuurt, via We-transfer. Dan zet ik die leuke tassen op mijn blog. Elke vrijdag! En je mag ook zelf bij de reacties linken naar je blog en naar je tassen natuurlijk. Ook liefst op vrijdag!

En dan ...... NOG iets!!

Ik nodig je uit bij mij thuis! 

Op een aantal vrijdagen ga ik hier aan tafel zitten tasjes maken, van tien tot vier, en dan ben je van harte welkom om mee te doen!

Voorwaarde ... je eigen spullen meenemen. Een naaimachine (leen er eentje als je geen hebt), lappen, garen en een schaar neem je mee.

Ik zorg voor koffie en voor de lunch. Als je met de trein komt ... wordt je met naaimachine en al van de trein gehaald. Volgens mij wordt dat heel gezellig, net als toen met die wildplukwandeling met bloglezers!Nou. Doen hoor! De eerste data zijn vrijdag 25 september, vrijdag 2 oktober en vrijdag 16 oktober. Ik heb plaats voor 8 tot 10 personen.

Alle informatie vind je in het QUIT PLASTIC - USE A RAG BAG artikeltje rechts op deze pagina.


7 reacties:

Anoniem zei

Met de hand maken, kan ook. Het duurt wat langer, maar met een dubbele draad wordt het best stevig. Die tas met die geit is erg leuk. Allemaal zijn ze leuk maar die ene, jee. Succes ermee. Groetjes, Turfie.

Madelief Weideveld zei

TJonge-jonge-jonge.......wat heb jij een ongelofelijke energie. Dat vind ik mooi om te lezen, ik vind je initiatief prachtig en als ik op vrijdag niet zou werken, zou ik nog komen ook.
O ja....jouw pastinaken-zaad heeft op onze Kindertuin veel opgebracht. Dat vind ik leuk om te vertellen. Dag, Madelief.

cin zei

Dezelfde gedachten als de reacties hierboven : waar haal je de energie en het enthousiasme ? En die geitentas kan je echt niet oubollig noemen. Jammer, maar door half België en Nederland treinen met naaimachine en toebehoren lijkt me niet zo aantrekkelijk, vooral omdat mijn herbruikbare tassenmand al uitpuilt. Eerst maar eens die tasjes verslijten. Veel succes met de tsunami :-)

Jos zei

Wat een mooi initiatief!
Zo ben ik ooit begonnen met tassen maken, door het recycle initatief van Eloleo.
http://www.kloske.nl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=37&Itemid=59

Josefien zei

Wat een goed idee! Ik nam zelf altijd al wel een tas mee, maar om cadeautjes weg te geven in een zelfgemaakte tas ga ik zeker overnemen. Briefje erbij en hopen dat mensen ook zelf een tas mee gaan nemen om plastic gebruik terug te dringen!

Tante Titi zei

Ik vind je actie echt super. Ben zelf ook al eens aan de slag geweest met tasjes naaien. Ik dacht misschien is het ook leuk om een haakversie erbij te voegen voor de niet naaisters maar wel haaksters onder ons? Ik kwam deze toevallig op pintarest tegen http://lossenenvasten.nl/een-gehaakt-boodschappennetje/.
Nouja hoe dan ook ik vind het een super actie! Veel succes ermee!
Groetjes martine

Clarien Cornelisse zei

Leuk Madelief die pastinaken! Nou lekkere recepten verzinnen ermee.

en dank voor de links allemaal, die gehaakte is ook leuk Titi maar dan moet je maar hierheen komen en het ons leren! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...