Woensdag oogstdag 8.

on woensdag 24 juni 2015
Duizend bommen en granaten. Wat een weelde weer.

Maar eerst iets anders .... kom je wel es door Friesland gereden? Over de A6, van Heerenveen in de richting van Joure? Dan ken je pompstation  'De Vonken' wel. Zo'n gewoon pompstation, met een groot veld om te parkeren en je broodje op te eten.

De meesten blijven daar in de auto zitten, sommigen stappen even uit, en blijven met mobieltje en sigaret tegen de auto aanleunen. Zonde!! Want je moet daar echt es naar achteren lopen ...


Het wijde Friese landschap in volle glorie! Inclusief Friese koeien!

Ja en vlierbomen heb je ook vaak op dat soort plekken. De vlier geeft namelijk helemaal niks om al die uitlaatgassen. En ook al wil je hem het liefst plukken in schone natuurgebieden .... het kan geen kwaad om hier een paar schermen mee te nemen. Al was het alleen maar om je auto lekker te laten ruiken. Dat was bij mij wel nodig want het stinkt nog steeds naar hondepoep.
En vandaag dus weer oogstdag. De rabarber wordt op geoogst. De laatste keer deze zomer dat hij in de pakketten gaat. Zelf oogsten we er nog wel wat stelen van, alleen de jonge nieuwe stelen. De oudere stelen kun je beter niet meer eten na de langste dag.Vandaag andijvie, rode krulsla, rabarber, bosui, peulen en tuinbonen. Geen aardbeien? Nou, ze zijn er nog volop, maar we hadden niet genoeg tijd. Alléén die peulen al, wat een monnikenwerk is dat om zo'n emmer te plukken.

Tja ... voor wie dacht dat zelfvoorzienend leven betekent ... onder een boom liggen en de druiventrossen in je mond laten vallen .... :D:D .... dat gaat dan dik tegenvallen! Het is aan de lopende band knoeter-hard werken! Maar leuk!! En zo lekker allemaal!!

Je wordt ook inventief. Tuinbonen en peultjes ... in een wrap? ... ach ja als je kookt met wat je meeneemt van het land, krijg je de mooiste combinaties. En ik had geen aardappels meer maar nog wel een pak wraps. En de laatste fles tomatensaus van vorige zomer.


Het geheim van een echte Mexicaanse wrap is .... een beetje cacao zeven en erdoor, of als je dat teveel gedoe vindt, een likje chocoladesaus, en natuurlijk een schep sambal.Ja wij eten ze heel vaak. Wraps. Want alles kan erin. Net als bij de Mexicanen zelf trouwens. De wrap is een typische 'restjes en kliekjes' maaltijd. Maar ik denk niet dat ze hem met tuinbonen en peulen eten.

En de vlierschermen gaan direkt in een pan met koud water. Dat komt morgen verder wel.

Want ... woensdag oogstdag ...
.... dan donderdag keukendag!


1 reacties:

Leonie zei

Wauw, wat een mooi pakket heb je weer samengesteld!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...