Woensdag oogstdag 6.

on woensdag 10 juni 2015De beloofde peultjes gaan in de pakketten. En het is de moeite waard! Ruim een kilo kwam eraf vandaag. Nu laat ik de rest van de peulen voorlopig hangen, want als ze dikke sugar snaps worden zijn ze veel zoeter. Die erwtjes van de sugar snaps zijn net snoepjes zo zoet.

En de sla kroppen krijgen ook wat meer body. Zo'n tien stuks oogsten, daar heb je nu echt een krat voor nodig. Ja dat is echt tof!! Met zo'n krat zelf geteelde groentes rondstruinen. Even showen hoor! :D:D

En eindelijk ook een ander kleurtje in het pakket! De rode aardbeitjes ... hoewel ... sommige waren nogal bleekscheterig ... want we moeten ze vroeg plukken anders zijn de slakken eerder. Dus die nog maar wat laten na rijpen.

Het is een leuk klusje om die pakketten netjes te verzorgen. Dus de buitenste sla bladeren eraf halen, de slakken eruit halen, en de steel goed recht afsnijden. Hoe kleiner de snijwond, hoe langer de krop vers blijft.

Ook de knoflook maak ik schoon. Het buitenste blad gaat eraf, zodat de mooie witte bol zichtbaar is, en dan de steel en de bladeren recht afsnijden. Dan lijkt het iets meer op de groente zoals je die in de winkel ziet liggen.

Vandaag hadden we dus twee keer sla, een doosje aardbeien, een zakje peulen en twee keer knoflook.
Ja....  en dan nog iets heel anders. Heeft niks met tuinieren te maken.

Ben je, net als ik, verzot op huizen kijken? Vooral van binnen? En dan vooral van die stokoude boerderijtjes? Kijk dan es of in je buurt 'open dagen' gehouden worden van huizen die te koop staan. Dat gebeurt veel in deze zomermaanden.


Ik reed vandaag weer dwars door Nederland, en had de terugreis een beetje aangepast zodat ik langs zo'n 'open huis' kwam! Gewoon ... een oud boerderijtje, dat te koop staat. Drúk dat het was.

Er waren niet alleen maar potentiële kopers.  Ook gewoon mensen uit de buurt die dat schattige boerderijtje wel es van binnen wilden zien. Dat kon nu dus gewoon. Als je wel geïnteresseerd was in 'kopen' kreeg je een informatie mapje mee.

Van binnen was het nogal uitgewoond, dus geen idyllische interieur plaatjes, maar het was wel een echte originele boerderij uit 1864, met hier en daar nog grappige details. Zoals een onopvallend luik, naast de voordeur. Toen niemand in de buurt was dat luik even snel opgetild en kijk nou wat daaronder zat....Zo'n schuur met van die raampjes ... en nog de orginele vloer. Maar ja die oude panden zijn ook heel onpraktisch. Bijna alles is lek en tochterig en kapot. En aanpassen mag vaak maar mondjesmaat want het moet natuurlijk 'oude stijl' blijven.

Maar leuk om te zien!

Maar gauw weer verder rijden ... voordat je nog hebberig wordt van zo'n huisje!!


3 reacties:

femke zei

Dat ziet er uit als een goed gevulde oogstdag!!! mijn peulen beginnen nu pas te groeien enne ik wist trouwens niet dat je aardbeien kan narijpen. worden ze dan niet zacht? De tuinbonen en kapucijners hebben ook al bloemen dus daar binnenkort hopelijk ook peulen van. Nog niet veel slakken op mijn aardbeien gezien maar ja de vogeltjes snoepen er natuurlijk ook wel eens aan. Ach dan weet je dat ze uit eigen tuin komen en hoeven ze er niet perfect uit te zien.

groetjes femke

leonie zei

Wat een mooie pakketten toch weer. Zou er jaloers van worden :)

Crafts 'n' Skills zei

Wat een heerlijk huisje! Zou er zo mijn spulletjes in willen zetten.. Leuk! En wat een leuke show-foto. Met recht trots op de oogst! ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...