Blauwe bessen en bezoek.

on donderdag 18 juni 2015

Wacht je nog op een schort? Hij komt eraan hoor! deze week was er weinig tijd voor klusjes binnenshuis. Maar van t weekend gaan er weer een bende op de post.

Vandaag is de witlof gedund, en zijn de touwtjes bij de bonen gespannen.


De pronkbonen kunnen nu omhoog klimmen. Ze staan tussen de deftige blauwe bessen, die helemaal niet zo blij zijn met deze opdringerige nieuwe buren.

'Wij krijgen nu geen zonlicht meer.' is de klacht. 'En vorig jaar ook al niet, toen had je die reusachtige courgettes met hun schotelantennes van bladeren hier neergezet. Pikdonker was het hier toen ineens.'

Maar ze stellen zich aan. Want de blauwe bes kan prima in de halfschaduw staan. En ze wil ook nog graag in de luwte, dus die opdringerige bonen die kunnen mooi de wind voor haar opvangen. De bessenstruikjes zitten vol blauwe besjes ... maar we zullen er geen enkele van te eten krijgen want de vogels zijn er altijd eerder bij. Ik heb daar nog geen netten, en nu met die bonen kan dat ook niet meer. Morgen even een fotootje van die hoek maken.

Nu heb ik nog wel wat plaatjes van mijn lieve oom Dick en tante Tiny, die ineens op de stoep stonden, en na het eten wel graag nog even Moeskers Moestuin wilden zien.Ja dat was heel gezellig .... en ook weer even wat anders dan plaatjes van witlof enzo, he mam? :D:D

Nog even over de aardbeien ... dank voor al die leuke tips gisteren bij de reacties! Tuurlijk ga ik die allemaal proberen en laat het hier dan wel zien. Heel grappig ...  er was de tip van Teunie voor rabarber-aardbei-moes ... en die had ik gisteravond toevallig nog gemaakt! Nou ja ... rabarber-aardbei-munt moes was het eigenlijk. Dus weer vijf dozen weggewerkt!

3 reacties:

Kim zei

Ziet er goed uit hoor. Leuke foto's, laat me weten hoe het traject verloopt.

taschas tuintje zei

Mijn schort is binnen, die kwam precies op het juiste moment! Bedankt Clarien, ik ben er erg blij mee!

http://www.gietervolgeluk.blogspot.nl/2015/06/aan-de-kook.html

Clarien Cornelisse zei

Ja nou ga ik natuurlijk onmiddellijk even bij jou kijken Natascha in de Gieter vol Geluk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...