Shopper


Als je nou een paar van die platte tasjes hebt gemaakt ... wil je vast ook wel een Shopper, zo'n lekkere ruime tas voor de boodschappen, met een stevige bodem erin.

De werkwijze is hetzelfde, alleen de maten zijn anders. Je maakt de tas op dezelfde manier als omschreven bij de Platte Tas, maar de maten voor de stof zijn twee keer 50 bij 50 en twee keer 8 bij 70.

LET OP!! Ook de plek waar de hengsels worden vastgemaakt verschillen van de Platte Tas. In plaats van 7 centimeter vanaf de hoek zet je de hengsels vast op 13 centimeter vanaf de hoek.


 Kijk .... hierboven .... band vaststikken op 13 cm vanaf de hoek. En dat die kruisjes niet zo netjes lukken ... nou dat gebeurt bij mij ook. Maar dat maakt niks uit want het is een Rag Bag. Een lappentas!


Als de tas af is, gaan we die bodem maken. Kijk hieronder es bij een gewone shopper van AH hoe dat gedaan is. De naden zijn over elkaar gelegd, en er is een driehoek vastgestikt. Kijk maar even mee.


Je tas binnenste buiten keren en de onderste hoek vastpakken.

Dan vouw je de hoek open, en je legt de naden op elkaar, in een driehoek. Probeer maar es. Of neem er een boodschappentas bij en bekijk het goed.

Dan ... op 7,5 centimeter onder de punt, zet je een horizontaal streepje. Als het goed is, is dat 15 centimeter breed, dat streepje.


Ja, en dat streepje, daar stik je met de naaimachine overheen (ik ging er vlak langs om het goed te laten zien) -- met een stevig klein steekje. Andere kant hetzelfde verhaal.

Draai de tas weer om, en kijk es goed  .... je hebt een bodem gemaakt!!


Daar is je Shopper. Goed gedaan.

Maar hij is nog wat slobberig. Wat shabby. Je kunt hem gerust zo gebruiken, je Rag Bag, maar als je een beetje eer van je werk wil bij je allereerste Shopper ... dan strijk hem even! En dan lijkt het meteen net een gekochte tas!!Een Shopper en een Plat Tasje.

Soms heb je niet genoeg stof. Nét te weinig voor de hengsels bijvoorbeeld, wat mij overkwam bij mijn eerste Shopper.

Geeft niks. Naai gewoon wat stukjes stof aan elkaar. Dat kan best een ander stofje zijn, juist leuk, zo'n patchwork tas.

Ik had nog net genoeg restjes ...En nog een andere manier om die hengsels te maken. Je naait de stof binnenste buiten op elkaar, en keert de tunnel dan om met een veiligheidsspeld.

Als je soepele stof gebruikt is dat wel een snelle methode.


Maar bij stugge stof is dat niks. Een ontzettend gepriegel.

En vergeet niet om een briefje in de tassen te doen die je gaat weggeven! Misschien kun je ook tassendagen organiseren bij je thuis?? Of heb je andere tips en ideeën voor de tassen-aktie? Laat je het me weten?

0 reacties: