Dat zijn van die leuke driehoekjes. Wacht, ik zal even inzoomen, je ziet groene driehoekjes en en zwarte. De zwarte zijn rijp. Daarin zit dus zo'n heerlijk boekweitzaadje.
Vogels zijn er ook dol op. Vanmorgen zat er een hele school mooie gele vogeltjes in. En een paar duiven.
Maar hoe ik die zaden moet oogsten en pellen dat weet ik nog niet. Komt later wel.
Er zijn ook al lege stukken op de tuin. Zoals hieronder, twee vakken aardappelen die zijn geoogst. We eten alweer een tijdje lekkere nieuwe aardappeltjes. En op de lege vakken heb ik bloemen gezaaid, en ook alvast wat najaarsgroenten. Sla, bloemkool, koolrabi.
Dus moeten de jonge plantjes worden beschermd. Ik heb er koffie en eierschalen omheen gestrooid. Afwachten maar weer of dat helpt. Ik laat je uiteraard meekijken!
En Paul is deze week vrij. Of hij leuke dingen gaat doen? Of wij samen? Haha ja hoor wij doen alsmaar leuke dingen. Klussen rondom de boerderij. Vinden we leuk!😊
Paul had zich echt verheugd op de kapschuur schilderen. Ja echt dat vindt hij leuk! En daarbij moet het ook. Het wordt steeds weer kaal en elke vijf jaar ofzo moet dat hele ding weer in de verf.
Mijn tafel met nog wat plantgoed schoof hij gewoon aan de kant. Hop, de planten gingen in het gras. En daar vond ik nog een krat -bijna- vergeten pompoenen tussen!
Dus heb ik ze geplant in de rijstbak. Daar was nog plek. Maar helaas wemelt het ook daar van de slakken. Die zijn dol op jonge pompoenplanten. Dus, wat te doen? Voor eierschalen en koffiedrab was het stuk te groot.
Nou hout-as hebben we plenty. Een hele kliko vol. Dus heb ik rond de jonge plantjes as gestrooid. En veel ook!
En nu .... de hamvraag! Helpt het? Gaan de pompoenen het redden? Of heb ik hier gewoon de slakken gevoerd?
Pompom. Voor de lunch maken we steeds lekkere dingen. Want tja, het is wel Pauls vakantie en dat moet je ook een beetje culinair versieren.
En daarbij mag ik mijn beugel niet zo vaak uit. Eigenlijk alleen maar 3x per dag, om te eten. Nou, dan moet dat wel een beetje de moeite waard zijn! Gisteren maakte ik een courgette/uien plaattaart voor lunch.
Dat vocht gebruik je dan weer om een deegje mee te maken. Meng het met wat meel. Ik nam uiteraard maismeel. En deed er nog kruiden bij een een beetje olie.
Simpel he? Alleen maar groenten, wat meel, en zout nodig!
Op 200 graden bakken tot het mooi bruin is. En dan snijdt je het in porties en belegt het met wat je lekker vindt. Kaas ofzo. Of zoals ik deed, met komkommer, Japanse wijnbessen, en wat honing erover druppelen. (daarna klapte ik het dubbel)
Lekkerrrr!
Oja die wijnbessen. Die kregen we zomaar cadeau. De hele plant kregen we cadeau!
Ooit groeide hier bij de voordeur ineens een nieuw plantje. Dat werd al snel groter, en toen bleken er heerlijke besjes aan te groeien. Dat was dus een Japanse Wijnbes.
Komende winter ga ik de plant snoeien en opbinden, langs de deur, want nu is het een slordige struik geworden en hij valt voorover. Maar de bessen zijn heerlijk! En hij groeit dus razendsnel!
....... dus dat hou je tegoed!
Ik ga nu mijn haar wassen. Morgen een uitstapje naar Utrecht met zeven meiden. Dus, dan moet je haar goed zitten! Haha en mijn handen ook maar eens stevig schrobben!
0 reacties:
Een reactie posten