Nu is het zo dat een paar van ons kroost wat last hebben van hooikoorts. Altijd maar niezen en proesten en rode ogen, als ze bij ons zijn. Ik trakteerde daarom niet alleen op taart maar ook op beschuiten met onze eigen honing. In imkerland wordt namelijk wel beweert dat lokale honing helpt tegen hooikoorts.
Of dat echt waar is, moet je met een korrel zout nemen .... maar de beschuiten waren in een mum op!
Maar gelukkig was Bob ervoor te porren om voor kok te spelen en kreeg iedereen z'n portie, netjes gaar gebakken, en niks verbrand! Het enige waar ik voor zorgde waren de salades. Ik was wat laat met foto's maken zodat de mooi gestapelde tuinvruchten op schalen al meest verdwenen waren.
En wat die grote bruine knoedel was, die daar achter op de tafel lag?
Nou, kijk maar even van de andere kant. Sssssst ..... zachtjes hoor. Hij heeft ook lekker gegeten, geen vlees, maar een grote portie moedermelk ... en ligt daar in- en intevreden.
Over eten gesproken .....
Zo was er vandaag het eerste deel van de mais, de derde pluk van de bonen, een deel van de droogbonen, de courgettes van de Zonnehorst, bloemzaden, en de bramen en frambozen.
En dan moeten de bonen vervolgens worden gepunt, gesneden, geblancheerd en in pondszakken worden verpakt, voor in de vriezer. We hebben voor één jaar zo'n zestig zakken nodig. Ik denk dat we dat nu wel gaan redden met deze derde oogst. De rest van de bonen laat ik schieten, voor zaad.
De eerste droogbonen zijn ook van het land gehaald, en ik heb ze hier opgehangen. Onder de kap. Met die levensgevaarlijke keukentrap. Paul reed achterstevoren de kapschuur binnen en bijna tegen mij en de trap aan.
Gevaren liggen overal op de loer maar gelukkig gaat het meestal goed.😅
Oja en hier nog een kort filmpje voor wie het leuk vindt om te zien hoe de mais gestript wordt.
0 reacties:
Een reactie posten