Deze week was het al bijna weg.
Eerlijk gezegd was het een nogal lelijk schooltje. Een soort witte barak. Maar het was wel óns schooltje, en we keken er vanuit ons huis op uit. Een vertrouwd gezicht. En nu zit daar een groot gat.
Ik ben benieuwd wat hier komt. Huizen? Een mooi groen parkje? Nou, afwachten maar. Elke week als ik bij mijn moeder ben zijn ze weer een stukje verder.
Ondertussen, hoe gaat het op Moeskers Moestuin? Het heeft flink geregend bij ons en de courgette planten geven nu weer vruchten. Het zijn wel kleintjes, dat wel. Want de dagen zijn kort. Maar ze hebben precies het goeie formaat voor in de ontbijt-pannenkoek.
Ik liep erheen door het bos, dat hij 45 jaar geleden geplant heeft. Het is een wonderschoon bos, heel smal, maar wel een écht bos. Met hoge loofbomen en bloeiende struiken en een bospad helemaal er doorheen. En vergezichten aan beide kanten.
Bloeiende plantjes tussen de tegels mogen soms gewoon blijven staan.
Zelf hebben we besloten dat ons weiland nu ook een bos gaat worden. Nu de koeien weg zijn kan dat. Er zijn allerlei manieren om boompjes te bestellen, mocht je ook dit soort plannen hebben. Zoals via www.meerbomen.nu
Daar worden bomen gevraagd en aangeboden. De organisatie verzamelt overtollige bomen bijvoorbeeld uit natuurgebieden en bossen en van particulieren, en plant die elders terug. Of biedt ze gratis aan. Ik heb er 1000 besteld. Haha, het zijn meestal zaailingen hoor. Dat zijn takjes. En of ik ze krijg is natuurlijk de vraag. Maar op ons weiland en ook in het Prachtlint kunnen we vele bomen kwijt.
Maar goed, dat is voor november. Nu zijn de aardappels aan de beurt. Die moesten uit de grond. Want ...
Ze zijn echt vies, de rotte, er loopt een soort zetmeelslijm uit. En nu maar hopen dat de rest goed blijft, in de kratten in de koelcel. Eerst blijven ze nog een paar dagen buiten liggen, dan krijgen ze een sterkere schil.
En dan de boontjes. Lekker in de zon boontjes afknippen. De foto is een beetje mislukt, maar ik wou je laten zien dat de planten al bijna verteerd zijn, en dan kun je je droogbonen zó plukken. Die zijn inmiddels droog en moet je nog een tijdje laten na drogen. Tot ze knisperen. Dan kun je ze makkelijk oogsten, en bewaren, liefst in een katoenen zak.
Oók weer parels!
0 reacties:
Een reactie posten