Het was vandaag een 'werkdag' en ik had overleg tot een uur of twaalf, eerst op het gemeentehuis dus, en toen nog bij iemand op een kantoor op het bedrijfsterrein. Daarna naar huis sjezen en Brit uitlaten. Dat is wel fijn, die wandelingetjes tussendoor.
s Middags werk ik dan alles uit wat er is besproken en daarna ... naar buiten! Van café naar hotel, zou je kunnen zeggen. Want met al die dieren voel ik me soms net hotelpersoneel.
Kijk, hier nog twee van die hotelgasten! Lui zijn ze joh, die twee. Slapen, de hele dag!
Allereerst het toekomstige eten, de eerste zaden voor op de tuin. Hieronder zie je stap 2 van de tuinbonen. Nadat ze een dagje geweekt hebben in water gaan ze nu in vochtig zand. En dan gaat die bak op een plek ergens in huis waar het niet al te warm is.
Daar kunnen ze rustig ontkiemen.
En verder, prei van het land. IJskoud en modderig, maar oh jongens wat lekker, zo'n pas geoogste knapperige prei! Als je hem snijdt ruikt de hele keuken naar verse prei!
Dan de gewassen en in stukjes gesneden groenten erbij, roeren en ook dat weer goed laten bakken. En dan anderhalf liter water erbij, en je eigen verse bouillon of twee blokjes gekochte bouillon.
Maisbrood voor mij en speltbrood voor Paul, boter, kaas, en nog een restje bietensalade. Nou, de gasten waren weer tevreden vandaag hoor met het menu!
En tot slot nog eventjes weer dat lieve dappere viooltje, in de sneeuw. Ze komen nu overal tevoorschijn. Ze lijken fragiel en teer maar ....
... het zijn écht bikkels! Oersterk!
0 reacties:
Een reactie posten