Die violen, die vorig jaar gedroogd zijn .... die zitten nu in de thee. Zo mooi als ze toen waren zijn ze nu natuurlijk niet meer. En héél veel smaak hebben ze ook niet, maar het klinkt mooi, viooltjesthee.
De smaak komt dan weer meer van de andere kruiden zoals pepermunt en verbena.
Zo was het de dag waarop de scheppen en bezems waar de stal elke dag mee wordt uitgemest, zijn schoon gemaakt. Een schone mestvork daar gaat het werk drie keer zo snel mee. En die van mij zat vol aangekoekte rommel. Hij moest eerst een etmaal in water weken, voor je dat eraf kon schuren.
En ook zijn op deze dag weer vele zaden de grond in gegaan. Eerst de laag mulch een beetje los schoffelen, dan lange banen harken in die mulch. Op de banen waar de grond zichtbaar is, daar is gezaaid.
En ook erg bruisend ..... is de ruisende jonge rogge. Ik mag daar ook graag een poosje naar kijken. Naar die sterke fiere jonge planten.
En dan is er tot slot nog de dagelijkse workout, namelijk een kwartiertje vliegen meppen! We hebben ze weer in grote aantallen, maar we zijn er inmiddels niet meer zo van onder de indruk. En je houdt de aanwas goed onder controle door elke keer als je in huis komt de krant te pakken .....
..... en er een zootje neer te meppen. Meteen even de schouders losgemaakt en de rug gestrekt! Want ze zitten graag hoog! 😄
Maar nu is hij weer als nieuw!
En elke keer die hond erbij! Het was wat hoor. Brit had een oude bal terug gevonden, en dan wil ze alleen maar spelen. Dus, éérst staat ze bij mij aan de ene kant van het bed, waar ik begin.
'Spelen spelen!!'
'Nee Brit, ik moet nu harken.'
Kom ik aan de andere kant aan, na een minuut of tien, is ze keurig netjes omgelopen en staat ze daar alweer negen en een halve minuut klaar.
'Spelen spelen!!'
Ik was de voerbieten aan het zaaien. En al klinkt dat saai .... voerbieten .... toch is elk zaadje van belang. Uit elk zaadje kan weer zo'n dikke biet groeien, waar de koeien goed de winter op doorkomen. Waar hun pens goed door blijft werken en ze vitaal door blijven.
Hopelijk komt er op z'n tijd een fris buitje langs, en wordt het ook nog lekker warm in de zomer, dan komt het wel goed met die bieten.
En na de bieten, zijn de derde en laatste serie aardappelen gepoot. Het zijn late aardappelen. We hadden ze vorig jaar ook, en de laatste kratten die er zijn zijn nog steeds prima eetbaar. Ze kiemen traag dus je kunt ze wel tot mei of juni goed houden.
De naam?? Agria Bio, van Carel Bouma.
Het is één en al belofte, hier op de tuin!
En dat was dan onze zéér bruisende dag. Wat een spanning en avonturen weer, op zo'n gewone zaterdag. Niet te filmen. 😄😉😊
En inmiddels is de thee getrokken .... en gaan hier de beentjes omhoog! Fijn weekend allemaal!
5 reacties:
Je viooltjes op een blad 'Coronavirus'... Toen reeds, Clarien...
Weer serieus bezig geweest hé!
Zette vandaag ook mijn laatste patatjes (Corne de Gatte) (in potten ;-))hele kleintjes, maar smaakvol. Ben ook nu de laatste aan 't eten..., ze bewaren dus lang.
Lie(f)s.
Wij hebben een 2e huisje in de Achterhoek en daar hadden we vorig jaar ook zoveel vliegen, het was niet normaal gewoon. Maar dat was pas midden zomer. Het ergste vind ik dat je er niet van kan slapen. En waar komen ze vandaan vraag ik me af, want voorgaande jaren nooit last gehad.
Je kunt zo'n vliegenlamp ophangen. Zijn ze meteen kassie wijlen. Maar dan mis je de gym ;-)Vreemde 'mestvork' heb je; lijkt meer een aardappelvork. Goed weekend!
Probeer dit tegen de vliegen; zie de onderste helft van de webpagina. Niet in je thee doen, Clarien! Als gedroogd kruid op drukbezochte vliegen-plekjes leggen of in zakjes: https://www.astrologie.ws/kruiden/boerenwormkruid.htm
Wat een kleuren hè, die viooltjes!
Lastig die vliegen, hè en dat terwijl je een workout eigenlijk niet eens nodig hebt: je bent toch de hele dag al aan het "workouten"
Een reactie posten