tag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post8695639846592267962..comments2023-11-05T11:14:46.513+01:00Comments on Moesker's Moestuin: Eén pompoen, twéé taarten.Clarienhttp://www.blogger.com/profile/09571860406062510595noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-22924449268906389672019-12-05T17:28:15.647+01:002019-12-05T17:28:15.647+01:00Misschien brutaal van mij, maar ik wilde je hierbi...Misschien brutaal van mij, maar ik wilde je hierbij nog een recept voor pompoen geven. Een heerlijk recept vind ik zelf, via internet gevonden, maar ik kan het niet terugvinden. <br />Je hebt uiteindelijk pompoen genoeg liggen !<br /><br />Pompoenhummus:<br />150 gram geroosterde pompoen <br />200 gram gare kikkererwten<br />1 eetlepel water<br />2 eetlepels olijfolie<br />1 eetlepel honing <br />1 teen knoflook<br />1/2 theelepel rozemarijn<br />1/4 theelepel chilipeper<br />zout en peper<br /><br />Dit alles door elkaar blenden voor een smeuïge massa.<br /><br />Dit kun je eten op een <br /><br />Aardappelrosti:<br />Aardappels rauw raspen en mengen met ei, peper en zout. Niet te lang laten staan, anders begint de aardappel zwart te worden.<br />Bakken in een pan met olie en gaar laten worden<br /><br />Ik vind de combinatie heerlijk.<br />Dan lekker groenten of een salade erbij en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd.<br /><br />Groetjes Tineke<br />tientonnerelfhttps://www.blogger.com/profile/04850743926794300972noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-69459616961154979512019-12-05T13:38:34.088+01:002019-12-05T13:38:34.088+01:00Wie weet is jouw zoete taart de volgende dag nog l...Wie weet is jouw zoete taart de volgende dag nog lekkerder dan vers uit de oven, doordat de verschillende smaken dan echt 'familie' van elkaar geworden zijn. <br />Wat ik me nog herinner uit mijn actieve kooktijd, -inmiddels ook meer dan 55 jaar geleden-, is dat de banketbakkers dergelijk gebak aan de bovenkant insmeerden met gewone melk en dan kreeg je ook een mooi bruin korstje. Al moet ik toegeven dat ik later op appeltaart gewoon los geklopt ei gebruikte om een mooi bruin korstje te krijgen.<br />Met een (geïsoleerde) platte bak kun je de periode dat je niks kunt telen op zijn minst verkorten. Het groeiseizoen wordt niet alleen vervroegd, maar ook verlengd. De binnenkant wit kalken voor optimale lichtopbrengst en -spreiding en op regelmatige afstand kleine stapelmuurtjes maken die kunnen dienen als schuilplaats voor roofmijten, spinnetjes en kevertjes zodat die de ongewenste insecten in toom kunnen houden. Het lijkt me volkomen in overeenstemming met jouw idealen. Willemnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-2986446458286217742019-12-05T12:12:22.037+01:002019-12-05T12:12:22.037+01:00Misschien een idee,dat als de sloten weer opgescho...Misschien een idee,dat als de sloten weer opgeschoond worden,dat je dan vraagt of ze het direct op de plek willen gooien waar je het wilt hebben.<br />Het is voor hen maar een kleine handeling,en het scheelt jou een hoop gedoe,behalve het uitspreiden natuurlijk.<br /><br />vr gr<br />AukjeAukjenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-32593923820366646662019-12-05T06:25:32.883+01:002019-12-05T06:25:32.883+01:00Ik geloof zo dat je met minder ingrediënten (en ee...Ik geloof zo dat je met minder ingrediënten (en een gelijk blijvende behoefte aan gevarieerd en smakelijk voedsel) creatief wordt. <br />Én van het lezen van jouw blog, dat brengt ook een hoop creatieve ideeën en andere perspectieven! <br />Hartelijke groet,<br />HildeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-41418534834971074532019-12-04T22:59:19.728+01:002019-12-04T22:59:19.728+01:00Waardevol, inderdaad, Clarien.
Als 't lekker i...Waardevol, inderdaad, Clarien.<br />Als 't lekker is mag je mij gerust hetzelfde geven, eventueel met variaties op een thema...<br />Lie(f)s.Lieshttp://liesonderweg.wordpress.comnoreply@blogger.com