tag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post2961250940039490849..comments2023-11-05T11:14:46.513+01:00Comments on Moesker's Moestuin: Melk.Clarienhttp://www.blogger.com/profile/09571860406062510595noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-15244152722822678192018-05-12T16:02:42.740+02:002018-05-12T16:02:42.740+02:00Renske dat wist ik niet. Goeie tip!
Willem dat wa...Renske dat wist ik niet. Goeie tip!<br /><br />Willem dat was mij ook al opgevallen, dat je niet steeds weer met je eigen yoghurt kan 'doorkweken'. Die tip van dat invriezen van de entyoghurt ... top! Kom er maar eens op! :))Clarienhttps://www.blogger.com/profile/09571860406062510595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-58561552234208971072018-05-12T12:38:01.177+02:002018-05-12T12:38:01.177+02:00Volgens mijn in 1968 overleden moeder verandert ee...Volgens mijn in 1968 overleden moeder verandert eens in de 7 jaar je smaak. Tenminste, dat was wat ze altijd met grote stelligheid beweerde. Misschien moet je in dat kader in het vervolg je bloedeigen Paul dan ook maar Peter gaan noemen. Of combineer de beide namen en noem hem in het vervolg Peter-Paul. <br />Maar alle gekheid op een stokje; toch geweldig dat je een er een tijdelijk platform bij krijgt en er aandacht besteed wordt aan de wijze waarop jij jouw idealen nastreeft en ook gestalte geeft.<br /><br />Wat het zelf maken van yoghurt aangaat; in de jaren '70 /'80 deed mijn eega dat ook en in mijn herinnering was dat altijd uitermate een fluweelzachte en uitermate smakelijke yoghurt. Als 'entmiddel' gebruikte zij een of ander biologisch-dynamische yoghurt, waarvan ik de naam vergeten ben. Maar het was iets dat, geheel conform de toenmalige tijd, links- of rechtsdraaiend was. Een begrip waarvan de reikwijdte mij altijd ontgaan is. De ervaring was wel dat je de zelfgemaakte yoghurt hooguit tweemaal als entmiddel kon gebruiken. Daarna kreeg je een scherp-zure yoghurt. Als ik me goed herinner vroor ze de 'entyoghurt' in porties en ontdooide die pas enige uren voordat ze nieuwe yoghurt maakte. <br />Toen de kinderen groter werden is het proces wat in het slop geraakt en verdween ook op een of andere wijze de behoefte eraan. <br />Misschien dat de zegswijze van mijn moeder er toch mee te maken heeft. Wie zal het zeggen<br /> Willemnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-56658705037821334742018-05-12T10:07:04.942+02:002018-05-12T10:07:04.942+02:00Voor mensen met een lactose-intolerantie: als je h...Voor mensen met een lactose-intolerantie: als je het 24 uur in de hooimadam of ingewikkeld in een deken laat staan, dan is de yoghurt lactosevrij. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-86721022911197663412018-05-12T08:15:27.875+02:002018-05-12T08:15:27.875+02:00Ik wist helemaal niet dat je op deze manier zelf y...Ik wist helemaal niet dat je op deze manier zelf yoghurt kon maken, ga het ook eens proberen. Leuk dat je je kennis van (moes)tuinieren en voeding met ons deelt.Anonymousnoreply@blogger.com