Plattegrond


Moeskers Moestuin ligt op een terrein van ongeveer een halve hectare groot, tussen een sportcentrum en het bos in gelegen.


Het grootste deel van het terrein ligt braak en dat zal ook zo blijven, omdat dat deel niet geschikt is voor tuinbouw. De bodem is te stenig. Een ander deel bestaat uit bomen en bos, een soort kleine ´wildernis´ met veel nuttige roofdiertjes en insecten. Er is daar ook een vijver gemaakt voor padden en kikkers, er is een bijenschans en een houtwal.

Het hart van de tuin vormen de groentebedden. Hier wordt intensief getuinierd, Biologisch Dynamisch, met meerder teelten per jaar.


                                                                            Met gebruik van alléén maar compost uit de nabije omgeving (schapenmest van de hei, snoeiafval en bladafval uit de buurt en van eigen tuin) is er op deze zanderige 250 vierkante meter genoeg groente te verbouwen om met een paar gezinnen van te leven.

Ondanks ons wisselvallige klimaat, van het land kunnen leven ... dat is goed nieuws toch?

In een beschutte hoek van het terrein zijn een aantal extra verhoogde bakken gemaakt, voor allerlei experimenten. Zoals het telen van verschillende graansoorten, winterharde tuinbonen, en oudere gewassen.Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je ook wel aan het moestuinieren maar heb je wat inspiratie nodig? Je mag me gerust mailen om een afspraak te maken, en een keertje langs te komen. Er komen mensen uit het hele land op bezoek, wat voor beide partijen altijd heel inspirerend is!

Misschien dan .... tot ziens!0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...