tag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post7236062984766411249..comments2023-11-05T11:14:46.513+01:00Comments on Moesker's Moestuin: KADENG ... en tuinbooncurry.Clarienhttp://www.blogger.com/profile/09571860406062510595noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-75256879736108047602019-04-30T09:39:05.610+02:002019-04-30T09:39:05.610+02:00Ja dat kan natuurlijk. Of wat paprika misschien. D...Ja dat kan natuurlijk. Of wat paprika misschien. Daar zit ook veel vocht in. Clarienhttps://www.blogger.com/profile/09571860406062510595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-15805560650928919602019-04-25T18:50:33.346+02:002019-04-25T18:50:33.346+02:00Wat een heerlijk recept! Zou je het ook zonder tom...Wat een heerlijk recept! Zou je het ook zonder tomaten en tomstenvocht kunnen maken? Mijn man is allergisch voor tomaat. <br /><br />Ik denk dat je dan gewoon water moet gebruiken met wat azijn of niet?Roxannehttps://www.blogger.com/profile/00831119278718216054noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-15611644687832623952015-11-13T20:26:57.171+01:002015-11-13T20:26:57.171+01:00Beviel me zeer goed, de schillen gingen niet zweve...Beviel me zeer goed, de schillen gingen niet zweven, is zeker een blijvertje.cinhttps://www.blogger.com/profile/17432955898353798634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-3057770336915310852015-11-12T08:38:33.617+01:002015-11-12T08:38:33.617+01:00Lekkere recepten Cin! Ik krijg er nu al zin in, me...Lekkere recepten Cin! Ik krijg er nu al zin in, met m'n havermout net op! :D Dus dat beviel goed met die tomaatjes met schil? Die schillen gingen niet door de hele pot heen drijven? Dan doe ik dat volgende keer ook. Want met schil is ook gezonder natuurlijk.Clarienhttps://www.blogger.com/profile/09571860406062510595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8054498344384283570.post-17406480541032580842015-11-11T21:57:07.728+01:002015-11-11T21:57:07.728+01:00Ha , die kerstomaatjes. Ik heb deze zomer naar aan...Ha , die kerstomaatjes. Ik heb deze zomer naar aanleiding van je blogje de kerstomaatjes ook in hun geheel geweckt, maar niet eens de moeite genomen om ze te ontvellen. Ze zijn jammer genoeg al op. Ze passen namelijk prima bij bonen op zijn Grieks, of beter mijn versie er van. Uitje fruiten, look erbij , stukjes tomaat of een potje uitgelekte kerstomaat erbij, wat oregano, laten sudderen totdat het een beetje sauserig wordt, en dan kunnen de voorgekookt bonen erbij, met best wel veel paprikapoeder en een extra scheut olijfolie, zout en peper. Ik maak dit met het liefst met reuze witte bonen, maar met kleintjes kan ook, want de reuzebonen kun je niet zo makkelijk in hun gedroogde versie vinden hier. Ik heb pas onlangs ontdekt waar ik ze kan vinden om zelf te zaaien, dus hopelijk volgend jaar uit eigen tuin. Door dat lange weken en koken van droogbonen, maak ik dan een grote portie waarvan ik een deel verwerk in een gerecht en een deel bonenmousse maak. Wat eigenlijk niets anders is dan gepureerde bonen met olijfolie, citroensap ( of rabarber sap;-) ), zout en verse kruiden naar smaak. Lekker als dip of smeersel op de boterham. De Griekse bonen vind ik lekker zowel warm als koud en zijn prima te combineren met een slaatje restjes pasta of wat brood. Of om helemaal in de sfeer te blijven wat feta en een glaasje retsina ;-) cinhttps://www.blogger.com/profile/17432955898353798634noreply@blogger.com