Boer met kiespijn.

on woensdag 27 juni 2018




Een hele gewone woensdag. Niks bijzonders eigenlijk.

We hebben een bed knoflook geoogst. En het hele veld van de aardbeien en bessen gewied. Niet geschoffeld, want dat doe je eigenlijk niet met langdurig droog weer. Dan moet je niet teveel in de bodem roeren.

En heel veel houtsnippers geschept en op allerlei plaatsen weer neergestort. Onder anderen als bodembedekker tussen de bessen. En op de nieuwe aardbeibedden, voor volgend jaar alvast. Want tuinieren is vooruitzien. 🍎🍎






Er waren ook grappige dingetjes ... zoals een hond die plotseling rauwe doperwtjes lust en ze heel voorzichtig dopt.

De peul tussen de voorpoten, en erwtje na erwtje verdwijnt in de grote hondenmuil.






Die erwtjes, die zijn zelf ook grappig. Bij het oogsten vandaag hingen allemaal van die leuke smileys in de planten. Ik heb er hier toevallig nog een paar op tafel liggen.





Die tweede vind ik net een boer met kiespijn. Zo'n half lachje ....

Affijn. Ik wilde vanavond weer flink wat oogst verwerken, maar er kwam iemand koffiedrinken, kletsen kletsen, en die is dus nét weer weg.

Nou het wacht wel tot morgen.





3 reacties:

Katrina zei

Leuk, die Brit. Onze poes lustte graag rauwe sperziebonen. Bij het schoonmaken kwam ze altijd aanrennen.

Willem zei

@Marcel en Suzanne, leuke uitdrukking vind ik dat 'iets schavuit maken'.

En wat de kwikstaartjes aangaat; hun naam heeft de woelige baren van de jaren '70 en '80 overleefd, maar het zal mij benieuwen hoelang deze vogeltjes in deze tijd van opnieuw oplaaiende (politieke) correctheid, hun naam nog mogen houden. Vooral nu de klimaatwet in Nederland 'erdoor' is, lopen deze vogeltjes een uitermate grote kans dat hun naam verworden zal tot 'staart'. Simpelweg omdat kwik niet het metaal is met de gunstigste milieu-eigenschappen.
Edoch, er gloort hoop aan de horizon; in mijn moerstaal, de Midden-Drentse variant van het Nedersaksisch, worden deze vogeltjes 'Bouwmannetjes' genoemd. Om alle commotie en eindeloze discussie voor te blijven stel ik dus voor om die naam maar te introduceren in het Nederlands.

Daphne zei

Whahaaa, wij hebben hier een kater, die pikt de rauwe aardappels uit de pan, lust stukjes komkommer en eet de schillen vd meloen leeg.....echt een rare kat dus.
Brit heb je wel goef opgevoed zeg, wat eet ze netjes!!
En dan die boontjes, hihi, je moet het maar zien.