Utrechtse sprits en een vruchtbare middag.

on dinsdag 19 september 2017





Heel Holland Bakt.

Mega populair is dat programma. Ik kende het natuurlijk weer niet maar heb er vanavond wel mooi de vruchten van geplukt! Liek was thuis vandaag en mag graag bakken. En ze had iets gezien op HHB.

Hier vind je het recept.





't Is een stuk ingewikkelder dan de rechttoe rechtaan koekjes die ik zelf altijd bak, en eerlijk gezegd, dat proef je ook wel. Dit smaakt echt naar banketbakker!

Het wrijven van het deeg, over het hele aanrecht uitsmeren dus, was de grootste klus. En ook natuurlijk het weer opruimen van dat aanrecht.






Ik had haar gevraagd wat foto´s te maken. Van die sprits. Dan is er tenminste nog wat leuks om naar te kijken, want het was vandaag een hectische dag en plaatjes maken dat schoot erbij in.

Jullie wat leuks om te zien, wij wat leuks bij de koffie! 😊




Wat ik intussen deed?

Och, van die dingen, je weet wel. En vanmiddag tussen de buien door nog naar de boomgaard geweest. Wat een weelde was het daar weer!

Ik moest bij elke appel die ik plukte en elke opgeraapte noot denken aan de onbekende mensen die hier ooit die mooie tuin hebben aangelegd. Wat een werk, en wat een zorg is eraan besteed.





En ik mag daar dan de vruchten van plukken! Geweldig!

Maar een stijve nek en zere rug krijg je er wel van, en ook heel wat bulten op je kop, want die appels vallen dus écht niet ver van de stam! :D

Maar even wat troost-eten! ;-)




4 reacties:

DagelijkseOnzinDingen zei

Die zien er heerlijk en zeker banketbakkerproof uit!

Jan Wilde een Tuin zei

Mooi al dat fruit, wat een oogst, geweldig.
Gr Jan(Wilde een tuin)

Anoniem zei

Ik snap het niet. Je doet een weekje 'gezond' en dan nu koekjes maken. M.a.w. weg'gezond' weekje. Heeft dus weinig zin omdat te doen.

Wonen en leven in Roemenie zei

Leuk en lief een dochter die even lekkere koek bakt .Het programma is leuk en leerzaam en staat hier ook nog weleens op. Heerlijk dat fruit

gr uit Roemenie www.onsleveninroemenie.blogspot.ro