Marjan start met Quiet in Groningen!

on dinsdag 12 september 2017


 


Nog maar amper een jaar geleden was ik met zus Marjan in Tilburg, om te kijken hoe Quiet werkt. Hier is het verslag.

En vanaf vandaag ....... heeft zij in Groningen haar eigen Quiet bedrijf!!!!! Ze is gewoon begonnen! Want ook in Groningen is stille armoede.
Mijn zus Marjan.

Als juridisch raadsvrouwe hielp ze jarenlang mensen die financieel in de problemen zaten. Zij kende de valkuilen en de regels door en door, en heeft heel wat problemen opgelost. Veel mensen geholpen.

Zelfs huisuitzettingen wist ze soms te voorkomen, en veel meer andere ellende, waar je geen weet van hebt als je niet dicht bij ´armoede´staat.

Paul en ik gingen bij haar langs vandaag, in haar leuke nieuwe kantoortje, in het gebouw van de Voedselbank. Dat is dan weer heel handig, want de klanten van de voedselbank .... dat is ook de doelgroep van Quiet.

Ik vind het super wat ze doet. Sponsors werven bijvoorbeeld, dus zomaar op een bedrijf afstappen om geld of spullen of diensten te vragen. Vrijwilligers zoeken die kunnen helpen. Interviews met geldschieters en met de media en wethouders en noem maar op.

En dan de gewone bureauzaken ..... je verdiepen in nieuwe programma's .....
De contacten met de members, dat zijn zeg maar de klanten van Quiet, en de gesprekken met de voedselbank. Alles doet ze gewoon.

En ..... het gaat nog werken ook! De overschotten en giften in Groningen gaan gekoppeld worden aan mensen die tekort hebben. Op een eerlijke manier.

Ze zoekt natuurlijk nog wel vele vele sponsors ... Dus als je in Groningen woont, en je hebt iets te bieden .... al is het een knipbeurt of een etentje in je eetzaakje of witgoed of een kinderfiets of wat dan ook .... schenk het aan Quiet!

Pffffff wat een werk is hier allemaal verzet.

Quiet moet in alle steden van Nederland komen, is de bedoeling. Dus het initiatief van Marjan wordt scherp gevolgd ... .wordt het een succes? Waar loopt ze tegenaan?

Ze heeft een paar goeie mensen om zich heen, dat scheelt een hoop. En ook .... de voedselbank zit vlak bij, daar werken ook vele vrijwilligers en mensen die ervaring hebben met dit werk. Dit werk van verzamelen en verdelen.

We wandelen es door het pand. Ik heb nog nooit een voedselbank van binnen gezien.

De verhuizing naar dit nieuwe pand is net achter de rug en alles ziet er strak uit. Alles is door vrijwilligers opgeknapt, alle spullen komen van sponsoren en via giften.

Het is rot om te weten dat er schijnbaar nog zoveel armoede is in ons land, maar je wordt er helemaal blij van om te zien hoeveel er gegeven wordt in Nederland, aan kansarmen.

Een aantal kunstenaars heeft een hele wand van de wachtruimte met een enorme schildering versierd. Ee schilderij van de weilanden rondom de stad Groningen. Echt mooi. Dat maakt het wachten op je voedselpakket een stuk minder onaangenaam ...


Nee wij hoeven zelf niet in de rij te staan om te wachten op een krat eten. Gelukkig niet. Wij hebben een weiland vol mooie onbespoten groenten.

Als Paul en ik nog even een bakkie doen in de stad, ploppen de ideeën omhoog. Ik kan de moestuin nog wel wat uitbreiden .... en sponsor worden! Verse groente daar is altijd behoefte aan. Dan ga ik elke 2 weken bij Marjan langs, bijkletsen, en neem meteen een paar kratten courgettes mee of sla of uien of wat er ook maar is.

Quiet zorgt dan dat eerlijk verdeeld wordt.
Een project voor volgend tuinjaar dus!

Nu eerst lekker hier zitten en kijken naar de regen en naar de Groningers ..... en nee ... geen cappuccinootje. 't Is Gezonde Week he?

Muntthee. Ook prima. En ook geen honing want dat valt voor mij onder suiker. Volgende week weer!
Hoe het gaat? Mwoah ..... de alcohol en suiker gaan wel ... maar de koffie, die mis ik echt!

Duf als een konijn!


3 reacties:

Anoniem zei

Waarom drink je niet tijdelijk eikeltjeskoffie (bambo van dr.Vogel)? Of van een ander merk.

Wieneke zei

Nou, voor iemand die duf is als een konijn schrijf je wel opwekkende inspirerende logjes, hoor. Prachtig initiatief, dat mij ivm mijn toekomstige vrijwilligerswerk als budgetondersteuner in mijn eigen gemeente heel erg interesseert. Gooi jij intussen nog maar een weiland vol met extra eten :-)

tientonnerelf zei

Ik kan niet tegen koffie en drink al jaren granenkoffie van Zonnatura. Het is geen koffie, maar wel lekker! Of maak een chai tea latte van kruiden https://uitpaulineskeuken.nl/2013/02/recept-voor-chai-tea-latte.html)Is iets tussen thee en koffie in. En als je weer wat zoetigheid mag, een klein beetje ahornsiroop erin.......mmmmmmmmm ........ heerlijk.
Groetjes Tineke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...