Loge.

on donderdag 21 september 2017



Wat kwam daar vanmorgen vroeg langs ons huis gewandeld? Een paard en wagen?

Ja kijk nou, het is écht een paard en wagen. Met twee dames erop en een heleboel bagage. Ze gaan bij de buren het erf op. Grappig.





Zo kan je ook reizen natuurlijk. Gewoon. Achter de kont van het paard. Lekker langzaam aan. Mooi door de natuur schuifelen. Stille weggetjes opzoeken. Mooi hoor.

Eerlijk gezegd ... wist ik er al van. De twee reizigers wonen in Zwolle en maken een tocht per paard en wagen, en wilden bij de Zonnehorst overnachten. In een van hun pipowagens. Maar het paard moet ook ergens overnachten.

Dus had Henk ons gevraagd of het paard in onze paardenbak mocht. Want het paard mag niet in een weiland. Het is een Noors paard, die karig voer moet hebben, en de Hollandse weiden zijn veel te vet voor zo'n paard. Maar de schrale paardenbak is precies goed.





Dussssss .... nu hebben wij een logee. Ze heet Winnie en ze is ontzettend lief en tam.

Maar je had Brit moeten horen!

Eerst was Winnie bij de buren, en Brit kwam met de staart tussen de benen mij halen ..... er staat een groot eng beest bij de buren!!






Ach het is gewoon een paard Brit, zei ik. Maar Brit bleef maar blaffen. En toen ... kwam Winnie ons erf dus op.

Het grote enge beest komt ons erf op!!!! waf waf waf waf waf waf waf waf waf! Snel .... doe iets!!!!!

Het was een heel spektakel want  Brit neemt het waken over ons terrein héél serieus. Maar goed. Het paard moest in de paardenbak en moest er een omheining omheen. En water en hooi moest er komen. Brit kalmeerde wat. Na een uur of twee.

Winnie heeft een deken om want ze heeft zomereczeem. Sneu. Maar het is wel een blij paard. Ze komt steeds aanlopen als ze je ziet. En Brit ... ja die denkt dus typisch als een hond. Alles wat hier komt, tijdelijk of niet, eng of niet, beschouwt ze als haar 'roedel' en daar gaat ze over waken. Ook over Winnie. Ze lag na een paar uurtjes al te slapen naast de bak van Winnie.

(druk druk druk nu moet ik ook nog een paard bewaken!! en ook al geiten en schapen en 7 kuikens en een kip en haan en twee konijnen en een kat. Oja en baas en vrouw ook nog)





Rustigjes aan ... werk ik ondertussen verder op de tuin.

Gewoon, aardappels rooien. Ook die blijven een dagje in de zon liggen, om een sterkere huid te krijgen. Dan kan je ze beter bewaren.

Mooi hoor, dat die zon dat doet!

En ook ons huis ligt lekker te stoven in de avondzon.




De rust is weergekeerd ...


3 reacties:

Anoniem zei

Leuk geschreven, ik zie het tafereel zo voor me, arme Brit. Hopelijk is het paardje weer snel vertrokken, dan heeft zij wat meer rust.

Mijke zei

Haha, leuk avontuur van Britt! Zal je zien dat ze straks nog verdrietig is ook als het paardje weer verder gaat :P

Margriet zei

Prachtig boerderijtje hebben jullie er van gemaakt