Bijenmarkt Bussum.

on zaterdag 16 september 2017





Vandaag naar Bussum. Op de heen én op de terugreis .... in de file.

Ja, dat mis ik dus niet, in Overijssel! Die files!!

Maar het was echt leuk om weer in Bussumse sferen te zijn. En het Tassenteam weer terug te zien! Wat zijn ze druk geweest. Zoveel tassen gemaakt, en verkocht ook. Helaas helaas regende het ook in Bussum, de hele ganse dag, wat natuurlijk nou niet echt massa's mensen op de been bracht.







 


Ik heb zelf flink wat ingeslagen. Een mooie lange vlaggenlijn, voor langs de kapschuur, als we een feest hebben. En een stapel tasjes. En wat van die afweegtassen. Voor je groenten en fruit.

In oktober gaan we hier in Punthorst starten met het Tassenteam Reestdal. Mocht je zin hebben om mee te doen dan hoor ik het wel. Dan gaan we ook afweegtassen maken van gerecyclede stoffen en leuke shoppers en misschien ook vlaggenlijnen.

De eerste opdracht is al binnen. Twintig tassen voor een studentenjaarclub. Dat is dubbel winst, vind ik, als de jeugd aan de katoenen tassen gaat!








De bijenmarkt in Bussum bestaat al decennia lang. Het is altijd op de tweede zaterdag in september, en echte Bussumers komen hier al jaren lang voor duurzame en lekkere produkten.

Echt jammer voor al die standhouders dat het zo koud en nat was. Er waren echt mooie spullen. En lekkere hapjes. Zoals courgette cake. Ga ik ook maken zodra de suikerloze week voorbij is.






Die die houten spullen bijvoorbeeld, van echt olijfbomenhout, zijn schitterend. Dat hout leeft. Het is niet goedkoop maar het gaat wel een leven lang mee.

Liever zoiets kopen, voor één keer in je leven, dan zeven keer hetzelfde produkt bij de Action, omdat het steeds weer kapot gaat. Vind ik.

Volgende week ... krijgen we de zon weer te zien! Ik wens je een fijn weekend! Tot maandag!




3 reacties:

Barbara zei

Op de een of andere manier is er op jouw foto's altijd (een beetje) zon, ook als we die zelf nauwelijks hebben gezien (#). Leuk verslag weer!

Marina zei

Je tasjes heb ik al eens gezien, maar wat zijn afweegtassen? Zelf ga ik altijd naar de markt om groente en frui, maar daar heb ik ze ook nog niet gezien.

Barbara zei

Afweegtassen zijn kleine of tas-grote zakjes van heel dunne witte katoenen popeline of vitrage om in de supermarkt en op de markt te gebruiken om je groente en fruit in af te wegen. Heel handig, maar ook heel zeldzaam... Te koop bij Ekoplaza en bij het Tasjesteam :)