Een klein defect.

on dinsdag 8 augustus 2017



Forums lees ik nooit. Blogs zijn veel leuker! 😊  Nee forums mijd ik altijd ... dat wil zeggen ... tot vandaag. Vandaag heb ik uitgebreid op forums gelezen van hondenbezitters. Want ik wil weten wat Brit heeft en wat we kunnen verwachten.

De dierenartsen, hele lieve en kundige dames, zeiden er niet zoveel over. Misschien omdat het zo weinig voorkomt? En dan ga je zelf maar op zoek. Maar het is een zeldzaam iets en er is weinig over geschreven.

Brit is hoogstwaarschijnlijk vergiftigd door Ivermectine. Dat is een anti-worm middel voor paarden. Dat weten we nu vrij zeker.





Nou hoef je als je een hond hebt niet meteen bang te zijn als hij es een keer een paardevijg eet met anti worm middel, want de meeste honden kunnen daar prima tegen. Die hebben het gen MDI 1. Dat wil zeggen .... Multi Drug Resistance. Dat gen beschermt je tegen chemische stoffen en hoge doseringen medicijnen.

Maar sommige honden hebben een storing in dat gen, en worden doodziek van bepaalde drugs, medicijnen dus. En helaas ..... Brit is dus zo'n hond.

Ik kon nergens vinden hoelang de verschijnselen duren. Wat we er zelf aan kunnen doen. En of ze weer zal herstellen.




Het gif heeft zich inmiddels genesteld in de hersenen van Brit, en geeft dus uitval van de poten, en af en toe een soort epileptische aanvallen. Wel heel licht gelukkig, maar toch.

Toch gaat het al iets beter. Ze wil graag bij ons zijn en we slepen haar in de kruiwagen overal mee heen.

Af en toe een paar uur rust, en als ze gezelschap wil ... dan is er altijd iemand voor te porren!! 😊





Verder gaat het werk gewoon door. Ik ben weer aan het inmaken geslagen, laat het later wel zien, en op het erf wordt de kar volgeladen met de rogge. Want dat gaat morgen naar Staphorst, voor de open dagen!

Degene van ons die het minst weegt mag over de schoven heen lopen om zoveel mogelijk op de kar te krijgen. Rogge heeft de prettige eigenschap dat de korrels niet zomaar uit de aren vallen, dus dat kan geen kwaad.






Henk laat ondertussen zien, de mooie goudgele kleur van het rogge stro, als je het buitenste laagje eraf pelt. Geen wonder dat dat lange sterke stro zo geliefd is bij vele hobbyisten. Er worden hoeden van gevlochten, en manden, en bijenkorven, en stoeltjes, en nog veel meer.

Dat gaan wij ook doen natuurlijk! In de winter! Er zijn al heel wat schoven uitgedorst, en het stro ligt te wachten in de schuur.

Dag rogge! Misschien krijgen we nog wat van het graan terug en wat pakjes stro om op te zitten! 😉





Morgen dus de eerste van de drie Staphorster dagen. Dus ... als je niks te doen hebt?? Het begint om 10.00. Kijk ook maar hier.

Ik heb wel wat te doen, heel veel zelfs, maar we gaan er zeker weten naar toe! Het werk wacht wel.






4 reacties:

Anoniem zei

Hallo Clarien, ik ben zelf ook nog eens gaan zoeken op internet en kwam uit bij het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum van het UMC Utrecht.(NVIC)-UMC Utrecht. Zij geven informatie en advies aan professionele hulpverleners over de gezondheidseffecten van een mogelijke vergiftiging bij mensen en dieren. Je vindt meer informatie over het NVIC op de volgende website: www.umcutrecht.nl/nvic. Ook zou ik zelf nog eens contact opnemen met een gespecialiseerde dierenkliniek bij de universiteit van Utrecht. Ik geniet altijd van je verhalen en foto,s over Brit en Bekje, ik hoop echt dat alles weer goed gaat komen met Brit, het zijn zo,n schattige beestjes beiden. Vaar nooit blind op de diagnose van 1 dierenarts, laat je altijd uitgebreid informeren over de diverse behandelmogelijkheden, daar heb ik zelf ook ervaring mee met onze kat dat je dat echt moet doen. Hoop dat er een behandeling mogelijk is waardoor Britje weer kan opknappen. Sterkte.

Mrs.Lavender zei

Als dierenartsen niet kunnen vertellen wat het beste is, zou ik toch contact opnemen met de dierenkliniek van de universiteit van Utrecht, daar is vast wel een deskundige op het gebied van gif. Er zijn ook in heel Nederland gespecialiseerde klinieken voor honden op ieder gebied, vraag en bespreek het met je dierenarts, zij zullen toch ook het allerbeste willen voor hun patiënt.
Niet te lang afwachten, uit ervaring weet ik dat sommige schade blijvend kan zijn.
Sterkte!

Anoniem zei

Oh oh wat afschuwelijk om dit mee te maken! Zo'n lieve en mooie hond! Ik hoop dat Brit heeeel sterk zal zijn en hier weer bovenop komt! Ik duim, duim en duim.

gewoonhannah zei

Oh, ik zie nu dat jij ook 'last' hebt van mensen in een vreemde taal die allerlei onzin onder je blogpost zetten. Ik heb ze verwijderd:-)
En heel veel sterkte met Britt. Wat akelig voor het dier, maar ook voor jullie! Ik hoop op beterschap!!
Groet Hannah