Opruimen.

on maandag 3 juli 2017
Zaterdag hebben we Farm Warming. Een heleboel oude en nieuwe vrienden, en familie, en mensen die hier gewerkt hebben, en buren, en mensen uit het dorp komen dan langs om alles te bekijken.

Een maand geleden leek dat een goeie manier om onszelf te pushen om alles nou es af te maken en in orde te krijgen. Want je wil niet voor gek staan op je eigen Farm Warming met een rotzooi om het huis.

Nou is het bijna zover ... en er moet nog heel wat gebeuren. Ik heb de afgelopen weken aldoor in de tuin gezeten, en het erf is een rommel.

Het zijn allemaal van die hoekjes met troep, dat daar even is neergelegd, en dat is blijven liggen. Een stapel stenen, het restant van de koude bak, waar we tuinboonkiemen en erwtenkiemen in hebben gekweekt, in januari. Dat ligt daar nog.

De geiten hebben alle planten al opgegeten. Gelukkig. Maar wat te doen met die bulten met stenen? Gewoon netjes neerleggen als een soort pleintje? En dan wat tomaten erop?

Daar naast ligt een berg met houtblokken. Moet nog gekloofd worden. Maar niemand die hier gaat kloven in juli.

Ook weer zo'n troephoek. Het ligt niet in de weg maar ja .... Farm Warming he? 


En de container ... die zit angstvallig dicht ... komop gooi open dat ding. Karin kwam vanmiddag langs uit school en met een paar extra handen durf ik dat wel aan. Alle dozen met huisraad eruit, die kruien we naar huis en dat zoeken we vanavond uit.

Morgen wordt die container een keurig nette tuin-spullen-opslag. Let maar op!

En in de kapschuur liggen ook nog van die rommeltjes. Onuitgepakte dozen met tuinstoelen, bossen half gedroogde knoflook, en ook veel zooi.

Karin pakt de stoelen uit en ik ruim de knoflook op. Brit ruimt 1 stok op. En valt prompt in slaap zó moe wordt ze daarvan.
.Binnen vouwen we een paar manden met kat was op, snel snel strijken, en koken en eten, en dan het leuke klusje .....

.... die dozen openmaken!

Want ik weet in de verste verte niet meer wat er ook alweer in die dozen zat! Dus elke doos is een kadootje. Wat hadden we allemaal meegenomen uit Bussum en helemaal niet gemist afgelopen driekwart jaar?

De eerste doos, allemaal katoenen garen, en bandjes om hengsels voor tassen mee te maken. Nee, niet gemist nog.

De tweede doos, die destijds zo verschrikkelijk belangrijk leek, want het zou wel steenkoud zijn op de boerderij dus vooral alle flanellen pyama's meenemen en de flanellen lakens!!

Nou, niet gemist hoor. We hebben hier namelijk gewoon verwarming en een kachel. 😊

Maar daar kan je natuurlijk wel iets leuks mee maken, met dat flanel. Ooit.

En dozen en dozen vol met stoffen. Als je van naaien houdt gaan je handen jeuken! Een middagje weer es gewoon achter de naaimachien, met een groepje, koffie erbij en veel lekkere taart en dan lekker kletsen en tassen maken. Of iets anders.

September! Kom je meedoen dan?

En dan nog een doos uit de Prepper-tijd. Ja ik heb ooit meegedaan met zo'n website waar werd uitgelegd hoe je je kon voorbereiden op doomsday. Nou ja zoiets. Als alles uitvalt en op is en de terroristen komen en de tsunami uitbreekt en de aardbevingen tot vér voorbij Groningen denderen, dan heb je dit héél hard nodig!

Haha wel 100 kaarsen! Handig!!

Er zat nog veel meer in maar laat maar zitten. Het was een beetje paniekvoetbal, destijds. Nu kweken we gewoon ons eigen voedsel en verder zien we wel.

😉


3 reacties:

Annemarie zei

Oh dat snoetje van dat katje. Zoooo liefffffffff. Ik smelt!

Anoniem zei

Wat heb je toch twee schattige viervoetertjes rondlopen!!! Ik weet niet of je deze tip ook kent, maar ik doe altijd het deurtje dicht van de wasmachine omdat katten graag in de wasmachine kruipen tussen de was. Ook met het vullen van de wasmachine doe ik alles in 1 keer in de wasmachine en zet hem meteen aan omdat katjes graag in de was liggen en je moet er toch niet aan denken dat zo,n diertje tussen je vuile was gaat liggen in de wasmachine en dat jij die dan aanzet. Ik controleer altijd nog een keer door met mijn hand door de was te gaan voordat die aangaat, vooral bij jullie goed om te doen omdat Bekje nog zo,n klein, piepklein katertje is. Over een week zul je blij zijn met de stok achter de deur van de farm warming, je zit niet meer tegen werk aan te hikken wat nog moet gebeuren, en huis en tuin zijn dan helemaal op orde om van te genieten.

Wonen en leven in Roemenie zei

Heerlijk de foto van Britt en de schone was vinden de katten hier ook nog steeds superintressant . Er was er zelfs 1 die de knijpers uit de knijperbak ''jatte'' toen die klein was .

Gr henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...