Juli.

on zaterdag 1 juli 2017Juli, de maand van de bloemen.

Wist je dat broccoli ook een bloem is? De bloem van de kool. Net als bloemkool, dat is ook een bloem. 

Wat het leuke is aan broccoli, is dat je net als bij bloemen er van kan snijden, en dan komen er steeds weer nieuwe bloemen. Goed, broccoli is dus een bloem. Nou dan zetten we hem op een vaasje.


Leuk hoor zo'n bosje broccoli. Maar vooral lekker. Laat hem niet te lang staan, de groene bloemknopjes worden al snel rijp, dan openen ze, en komen er gele bloemen tevoorschijn. Maar dan is het niet meer zo lekker.

Dus, oogsten en opeten, als de groene bloempjes nog stevig dicht zitten.


 


Wij deden ze weer door de pannenkoekjes, die we tegenwoordig haast elke dag eten. Je kunt er echt alles in stoppen. Ook wat je over hebt, zoals bietenloof en wortelloof en de bladeren van de kool.

Dit keer ging er bij ons in, 200 gram broccoli met blad en stengel, 100 gram gedopte tuinbonen, geblancheerd, 1 grote bosui, 100 gram meel, 100 ml melk, 1 ei, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel kerriepoeder, halve theelepel zout, halve tl. chilipoeder, en dan mixen.

Echt waar, tien keer lekkerder dan die vega burgers uit de winkel. Lekker met een beetje honing. Of met niks.

Het ontbijt van de dames was ook heel gezellig. Bekje besloot dat hondenbrokken lekkerder zijn dan kattenbrokken. Brit weet er niet goed raad mee. Uiteindelijk aten ze samen uit 1 bak.Tuinwerk.

We moesten aan de bak want de Dekselse Duiven zaten in de kapucijners. Wat een dieven zijn dat!! Nu moest ik ze vroeg oogsten, terwijl ze nog niet helemaal gedroogd zijn. 

Ik heb meteen de planten uitgetrokken. De planten liggen nu als afgezakte sokken op de grond, waar ze gewoon mogen vergaan. Je stopt terug in de bodem wat je eruit hebt gehaald. Alleen de boontjes zijn eruit. Die liggen boven op doeken te drogen.
Het is mooi op de tuin. Ook de groente maakt bloemen in juli. Zoals de pronkboon.


De bijen herinneren ons aan onze eigen korf, die bij buurman staat. Zullen we eens kijken hoe het met de zwerm gaat?

Het is al een tweede zwerm, de eerste zwerm was helaas vertrokken. Deze zwerm zit er sinds gisteren in. Mij benieuwen hoe ze daar in die lege korf zitten. Want ze hebben geen raten ofzo, ze moeten alles zelf bouwen.

Kijk de hele zwerm zit gewoon bovenin op een kluitje. Henk denkt dat er volgende week wel een begin zal zijn van een bouwsel.

Van dit volk kan geen honing worden afgetapt. Dit wordt een puur natuur volkje, stoer en vitaal, alle honing mogen ze houden. Maar wel graag onze bloemen bestuiven!


Ook in de voortuin bloeien de meest exotisch bloemen. Ook alweer een erfenis van Klaasje. Dat deel van de tuin krijgt helaas weinig aandacht en het is een wonder dat er nog zoveel bloeit.

Vooral met de stokrozen ben ik erg blij, die horen echt op een boerderij.

Vanavond nog naar achteren gewandeld .... het was dood en doodstil. Zo stil als het alleen maar in Punthorst kan zijn, op een mooie zonnige zaterdagavond. Wat een rust.

Geniet van je weekend, en tot maandag weer!

4 reacties:

Wonen en leven in Roemenie zei

Ook hier vind de hond de kattenbrokken erg lekker dus hebben we ze hoog gezet op de krabpaal dan kan mw hond er niet meer bij . En de katten die klimmen gewoon ernaar toe en kunnen rustig eten :)
Fijne dag Henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

karin zei

Wat een schatje is Brit toch. Zo lief dat ze Bekje mee laat eten.

Paul Solleveld zei

Hoi,
En hier het zelfde liedje de hond eet hier zelfs papegaaien voer die de papegaai hem voert.
Wat een mooie blog heb je maar misschien wil je ook eens op mijn blog kijken?
www.heirloomzaden.nl/hitte is een pagina uit mijn blog
groeten
Paul

Clarien Cornelisse zei

Mooi heb je dat gedaan met die bamboestokken Paul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...