Niet alleen tegen vampieren.

on woensdag 28 juni 2017Het kan me niet hard genoeg regenen. Of nou, eigenlijk moet het zachtjes regenen, en dan lang achter elkaar. Zoals vandaag dus.

Wat een water. Heerlijk, we hoeven niet te gieten op de tuin. Zo´n regendag is wel grauw. Dan ga je vanzelf op zoek naar wat kleur. Wij hoeven niet ver weg, bij de buren staat alles te bloeien.

Zonnetjes genoeg daar!

Iets heel anders, is de wereld waar je in verzeild raakt als je zomaar plotseling dieren hebt. Een half jaar geleden kwam Brit, en nu is Bekje er ook nog bij. Wat heb je veel nodig zeg voor die dieren.

Ampulletjes tegen vlooien en teken, pilletjes tegen wormen, een kattenbak, een hondemand, brokjes en vers vlees, trainingssnoepjes, een speelgoedmuisje, botten, en kittenmelk en noem maar op.

Wij willen voor de dieren graag natuurlijke voeding, en natuurlijke middeltjes tegen ongedierte. En dit kwam ik tegen. Biofood. Snoepjes voor hond en kat waardoor de vlooien wegblijven. Maar dan zonder gif.

Het merk Biofood is niet gecertificeerd biologisch, maar het komt wel heel dicht in de buurt. Interessant.

En hoe kan dat dan, dat die vlooien wegblijven? Wat is de werkzame stof in die snoepjes? Zodat je niet je dier en je huis onder de vlooien krijgt? (want ze zitten echt óveral op en aan)

(pianoconcert for one)

En wat blijkt? Het geheim van die snoepjes is ....... knoflook!!

Gewoon knoflook, drie keer daags zo'n snoepje en weg ongedierte.

Nou, dat komt dan goed uit. Van t weekend hebben we net het eerste deel van de knoflook geoogst. We hebben de tafel hier dus vol liggen met anti vlooien middel. 


Knoflook en ui en andere look soorten zorgen ervoor dat parasieten en wormpjes en vlooien en ander ongedierte ver uit de buurt blijven.

Handig, ook voor mensen, zeker als je op vakantie gaat naar warme oorden met meer eh ... gezelschapsdiertjes. 😊😊

Knoflook, tegen vampieren en andere pieren! :D


nagekomen - Via de email kwam de tip van Betty, dat ui niet goed is voor huisdieren. Knoflook alleen in kleine hoeveelheden. Voor hond en kat hou ik het dus maar bij die pilletjes. Maar zelf kun je  je natuurlijk wel beschermen tegen parasieten door rauwe ui en look te eten.4 reacties:

Anoniem zei

is het niet te vroeg om knoflook te oogsten , Ik wacht normaal tot augustus.

Clarien Cornelisse zei

Heb je het ook in de herfst gepoot? Ik oogst de eerste lading als het 5e blad vergeelt, dat is bij een deel van de oogst nu het geval. Dat is ook omdat de oude knoflook zo achteruit gaat. We hebben het dus gewoon nodig. :)

Maar je kunt ook langer wachten, tot de bloemen komen.

jofkas zei

Snacks met knoflook en uien
Knoflook en uien kunnen maag- en darmkrampen veroorzaken bij je viervoeter. Ook hebben deze voedingsmiddelen een negatief effect op de rode bloedlichaampjes van de hond en kunnen bloedarmoede veroorzaken. Ook knoflook in poedervorm heeft dit effect op de gezondheid van een hond.
Deze info en andere nuttige info over wat je beter niet aan je hond geeft, maar ook suggesties voor verantwoorde snacks:

http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/182325-je-hond-belonen-welk-voedsel-is-giftig-voor-honden.html#snacks-met-knoflook-en-uien

Clarien Cornelisse zei

Ja Jofkas, ik had het al aangepast in de tekst. ;-)

De hoeveelheden knoflook in de pillen is gelukkig wel afgestemd op wat zo'n dier kan hebben. Het gif in de anti vlooien middelen is ook niet goed voor een beest, het is dus een kwestie van ... de minst schadelijke oplossing zoeken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...