Nieuwe huisgenoten.

on woensdag 17 mei 2017Heel fijn al die azijntips gisteren, hoe je dat groen wegkrijgt tussen de klinkers. Vandaag meteen maar uitgeprobeerd want het was zo mooi zonnig. De tip was, spuiten met pure azijn, op een zonnige dag.

Ik kan er nog niet zoveel van zeggen, maar ik geloof wel dat de plantjes bruiner zijn geworden.

Het is natuurlijk te vergelijken met de plasjes van Brit in de tuin. Daar waar zij geplast heeft is het gras ook dood. Overal zijn van die circeltjes gestempeld. Net zo'n olifantenspoor ... door de hele tuin!

Ja op de ene plek wil je dat wel en op de andere juist weer niet.

Maar goed. Azijn uit een spuitfles. Wie weet wordt deze groene dame een vaste nieuwe huisgenoot. Zou heel wat werk schelen!

Ja en er is misschien ook een andere nieuwe huisgenoot. Maar ze is nog erg schuw.

Het is een kat. Ze zit bijna dagelijks op ons erf of in de schuur. Ik denk dat het er een is van de boerderij tegenover ons. Daar wemelt het van de katten en ook veel van die bonte zoals deze. Het is denk ik een goeie muizenvangster. Lange staart, grote oren.

..... en van ons moet ze voorlopig nog niks hebben. Nou ja, afwachten maar.

We krijgen nog meer nieuwe huisgenoten. Nou ja tijdelijke dan. Van 't weekend komen de fietsmannen, de vaste fietsmaten van Paul, bij ons logeren. Dus die paardenstal die moet nu echt aangekleed en opgefleurd. En de ramen mogen ook gelapt.

Eigenlijk wilde ik de hele inrichting bij de kringloop halen, maar sommige dingen moet je toch echt nieuw kopen zoals matrasbeschermers. En kussens. Ja en dan zie je ook een afwasteiltje en een leuke wasmand, en zit je kar zo weer vol.
Maar de smolldag daar was geen tijd voor helaas.

De kringloper was dicht, dus houten stoelen hebben we nog niet. Maar in de kapschuur staan nog steeds restanten van de boeldag, dus we shoppen gewoon even in onze eigen kringloopwinkel. Ik zie mijn oude krukje, kan prachtig tussen een paar bedden staan!


Nou de bedden kunnen we alvast opmaken. Er kan geslapen worden, en de douche en wc doen het, dus het belangrijkste is in orde.

Morgen nog de dweil erdoor, en dan vrijdag koken. Want die mannen kunnen eten!
Daar wil je toch zó inkruipen? :D

4 reacties:

Anoniem zei

Het ziet er gezellig en fris uit. Vind dat lichte hout ook leuk, geeft zo,n knus gevoel.

Wonen en leven in Roemenie zei

Ziet er heel gezellig uit en de kat is misschien niet echt aandacht van mensen gewend . Hoe vind Britt het de kat ? Onze binnenhond Ulica vind de kat prima ze geven haar zelf kopjes .De buiten honden vooral Sasha vind eht super intersant.
Fijne dag
gr Henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Helena zei

Volgensmij is de paardenstal een heerlijk plekje geworden. Helena
Oja je moet ook nog even geduld hebben met azijn. Komt echt goed 😉

Moestuin hippie zei

Hoi Clarien,

Nu zou je alleen nog eens een flacon moeten aanschaffen die vacuum zuigt, dan kan je met 1 druk op de knop een groter gedeelte van je erf spuiten als je er azijn in doet. Dat is minder belastend voor je handen en het gaat nog sneller ook.
Enne, prachtig die paardenstal!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...