Jerry.

on zondag 14 mei 2017
Een tijdje geleden was het op het nieuws. Een konijn ..... moet niet alleen zijn. Dan wordt hij depressief. Het is een gezelschapsdier.

Ons konijn Jerry is al een half jaar alleen. Want toen we hier net woonden had zijn broertje Ben een nogal ingrijpende ontmoeting, met de buurhond, en heeft dat niet overleefd. Vanaf toen was Jerry alleen. En misschien dus wel depressief. Hij was wel stilletjes, dat wel.

Vandaag was het eindelijk zover. Jerry krijgt een nieuw maatje. Eerst hebben we hem even verhuisd naar een grote ren, bij d egeiten. Dat vond Jerry ook al leuk, die geiten. Hij geeft steeds kopjes aan de jonge geitjes, dwars door het hek heen. En dan ..... komt Tom.


Tom is een groot beest. Een heel mooi konijn is het. Enorme oren heeft hij. Zouden ze vrienden worden of gaan ze vechten? Het zijn twee mannetjes.

Het ziet er wel vredig uit, ze gaan elkaar meteen al wassen. Maar later vind ik wel hele bossen Jerry pluis in de ren. En ook wat Tom pluis. Gevochten? Maar toch zien ze er allebei nog fit en ontspannen uit dus ik laat ze maar samen in de ren.

Morgen weer kijken hoe het gaat, het is wel even wennen natuurlijk voor de heren konijnen.

Zelf heb ik niet veel gedaan vandaag, er was erg veel afleiding. Wel nog wat touwtjes geknoopt voor het bonenrek. En dat was alles eigenlijk, wat de tuin betreft.Brit had haar zus op bezoek.

En wij hadden ook bezoek tot in de late uurtjes. Dus ik laat het voor vandaag hier bij, en wens je een heel vrolijk weekend! Tot maandag weer.

3 reacties:

Wonen en leven in Roemenie zei

Fijne dag . Wij hadden vroeger konijnen , mijn vader fokte ermee , en die groeven gangen bij het leven in het stuk grond dat ze hadden , hopelijk doen deze 2 heren dat minder.

gr Henriette
www.onsleveninroemeni.blogspot.ro

Ineke zei

Hoi. Hoe gaat het nu met het koppelen van de konijnen?
Er word nl altijd geadviseerd om niet 2 mannetjes bij elkaar neer te zetten.
Ze zien er allebei lief uit hoor. Maar een konijn kiest zelf werd mij verteld in de opvang. Ik heb nu 1 gecastreerde ram met voedster ( niet geholpen ). Zelfs de voedster is een verhaal apart. Zij wil blijven domineren.
Dus ik ben heel benieuwd!

Hrt.grt. ineke

Clarien Cornelisse zei

Ineke ze vechten niet meer geloof ik. Liggen soms heel lief naast elkaar achter een plankje. Maar ja ik zie niet alles, ze staan verderop op het weiland. Ik hou het wel in de gaten hoor als ik veel pluis zie dan is het niet pluis! ;)

Maar ik denk dat het een goeie match is. Ook al is het David en Goliath. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...