Wezen, wieden, en waakse Brit.

on dinsdag 7 maart 2017

Elke ochtend komen we langs het paard, dat staat daar in de wei, ergens langs ons pad. Het is een groot zwart paard.

Eerst kroop Brit achter mijn benen weg, trok aan de riem ..... ze was doodsbang voor dat paard. Klein hondje .... groot paard .... er kunnen wel honderd Britjes in één zo'n paard. En het paard moest niks hebben van dat beweeglijke hondje. Maar nu ... zijn ze vriendjes geworden.

Het paard ziet ons nu van verre aankomen en loopt dan al naar het hek. Brit begint te trekken aan de riem, snel snel naar het leuke paard!! Ze zijn echt heel blij om elkaar te zien, zo lief ...


En dan iets heel anders .... de biologische zoete aardappelen zijn in de aanbieding bij Albert Heijn. Zullen we die weer es gaan kweken? Haal dan ook zo'n zakje deze week!

Het is niet makkelijk hoor, eigenlijk is het hier bij ons te koud voor zoete bataten, maar ze zijn zo lekker, en misschien krijgen we een warme zomer dit jaar! Gewoon maar weer proberen!

Daar liggen ze. Stoere aardvruchten. Nu moet je daar dus op de een of andere manier een plant uit zien te kweken. Ik heb dat al eerder gedaan maar toen had ik ze op de kop gezet.

Zet voor elke aardappel een bakje of glas klaar. Zet de pieper erin met de spitse punt naar beneden en vul het glas voor een derde met water. De punt moet erin steken. Je kunt de aardappel er ook in hangen door er prikkers in te steken. Dan hangt hij vrij van de bodem. Maar ik doe het dit keer op de makkelijke manier.

En dan gaan ze voor het raam.

Een paar vensterbanken vol met die kolossen .... haha moet je Paul horen als hij thuiskomt! Wat is dat nou weer voor weeshuis?

En ... geloof het of niet .... maar de knoflook is toch opgestaan! Ik had het niet meer verwacht, het duurde en duurde, het leek alsof die hele knoflook bevroren was of verrot of opgegeten, er was niks te zien al die maanden, op een paar sprietjes na.

Maar nu ineens staan al die driehonderd knoflooksprieten fier boven de grond! Taaie jongens hoor!Ik wied en schoffel het ergste onkruid tussen de rijen wat aan de kant, gedachtenloos .... tot ik ineens beter kijk ... en wat blijkt? Dat zogenaamde onkruid .... dat is winterpostelein!! De hele tuin staat vól met postelein!!

Hoe dat nou weer kan? Heeft Klaasje dat ooit gezaaid hier? Of heb ik een doorgeschoten bosje, met zaad, op de compost gegooid?

Nou ja zeg .... de hele tuin staat vol met sla ... in de winter!

Ja zo komt Jan Splinter door de winter! Door geluk te hebben. En omdat in ons land nou een maal het hele jaar door van alles buiten wil groeien.

De komende weken staat er postelein op het menu!

Vandaag gewoon als salade. Even goed spoelen, beestjes zijn er nog niet, maar wel veel modder. Wat je ook kan eten maar dat gaat mij te ver.


Ja die neem ik altijd mee. Die 35% korting dingen. Anders wordt het weggegooid, inderdaad zonde! Die zalm is nog prima!

Postelein, zalmsnippers, avocadoblokjes, peper, zout, citroensap, ennnnnn .... 


...... een paar van die zoete bataten, in frietjes gebakken.

Nou is dat Jamie of niet?


Haha en nu daarnet, ja sorry nog even wéér over Brit .... hoorde ik gerommel bij de deur, die op een klein kiertje staat zodat ze naar binnen kan. Ze wilde haar vieze oude speelbal mee naar binnen nemen, door dat smalle kiertje. En maar trekken.

Zo grappig is zo'n hond!

Maar of ze al erg waaks is ... Ik had een vreemde man op bezoek vanavond ... een hele vreemde vent was het .....


..... een ontzettend griezel .... maar gelukkig hebben we Brit! Altijd paraat!

 
3 reacties:

Anoniem zei

Even een vraagje. Zijn dit de knoflooktenen, die je als eerste gekocht hebt en het niet deden? Heb op mijn postzegel ook 10 tenen gepoot omstreeks dezelfde tijd. Nu ook negen opgekomen. Ben een kleinverbruiker. Doe bijna 2 jaar met 9 bolletjes, waarbij is gebleken dat de zelfgekweekte veel langer houdbaar zijn dan de bollen uit de supermarkt. Heb nu nog een drietal teentjes van de oogst van juli 2015. Eind oktober 2 biologische bollen gekocht. Hiervan 10 tenen gepoot, die nu opkomen. Om de tijd tot juli te overbruggen, gebruik ik de 3 tenen en de tweede bol.
Groet MiekeR

Clarien Cornelisse zei

Op 19 oktober heb ik die tenen gepoot, 2 kilo, zo´n 400 tenen. Je kan dat hier zien:

http://moeskersmoestuin.blogspot.nl/2016/10/vloeren-en-poeren.html

Het klopt inderdaad dat zelfgekweekte knoflook heel lang houdbaar is, je kan er het hele jaar mee overbruggen. Ik poot heel veel omdat ik ook veel weer weggeef. En we eten zeker zo'n bol of 3, 4 per week.

Ook zit er in de bollen uit de supermarkt heel veel rommel. Knoflook (meestal uit china) daar wordt enorm veel mee gerommeld .. en het is zo makkelijk om zelf te kweken!

Leuk hoe jij dat doet met die tien tenen!

Anoniem zei

Volens mij is Britt,s karaktertje net zo lief als zijn kopje. Schattig, maar wellicht is een elektronische beveiliging bij onraad effectiever.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...